Sorana, start superb la French Open: Cîrstea a eliminat o favorită şi are un bilanţ excelent în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Sorana Cîrstea traversează un sezon magnific! Iar, astăzi, la Paris, şi-a început traseul la Roland Garros cu o prestaţie remarcabilă.

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) tocmai a ajuns la 15 victorii în 22 de partide disputate, în acest sezon. Iar victoriile româncei includ meciuri memorabile cu adversare foarte bine cotate.

În februarie, „Sori“ a învins-o pe Bencic (locul 12, la vremea respectivă). Apoi, la Australian Open, a obţinut prima victorie cu o adversară din Top 10, după o aşteptare de patru ani, eliminând-o pe Kvitova (locul 8 la ora partidei). În fine, în aprilie, în finala de la Istanbul Cup, Cîrstea a trecut de Elise Mertens (locul 17 WTA).

Astăzi, în turul I de la French Open, Sorana a adăugat încă o victimă celebră pe lista ei din actuala stagiune. Vorbim despre britanica Johanna Konta (30 de ani, 20 WTA). Aceasta a fost semifinalistă, în 2019, la French Open. Astăzi însă, Konta n-a avut nicio şansă cu adversara ei din România!

În primul set, Cîrstea a revenit de la 2-4 pentru a împinge setul în tiebreak (6-6). Aici, Sorana s-a dus la 6-3 şi s-a impus cu 7-5.

Actul secund a fost dominat, clar, de „Sori“, care a câştigat cu 6-2.

În turul II, Cîrstea va juca fie cu Van Uytvanck (67 WTA), fie cu Trevisan (97 WTA).

12 prezenţe are Sorana Cîrstea pe tabloul principal de la French Open, unde a atins sferturile, în 2009. În rest, are trei prezenţe în turul III, de trei ori s-a oprit în turul II, iar în cinci rânduri a fost eliminată după primul meci.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite