Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în optimile de finală de la Indian Wells. În următoarea fază o poate întâlni pe Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a reuşit să se califice în premieră, luni dimineaţă, în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Jucătoarea româncă, cap de serie numărul 26 la acest turneu, a trecut de rusoaica Anna Kalinskaia (90 WTA) cu scorul de 5-7, 6-1. 6-0. Adversara Soranei a intrat pe tabloul principal ca lucky loser dar nu a avut nicio şansă împotriva româncei deşi şi-a adjudecat primul set. 

Cele două sportive au avut de înfruntat condiţii dificile din cauza atmosferei de la terenul alăturat în care suporterii erau foarte gălăgioşi la fiecare punct. Pe terenul alăturat juca argentinianul Diego Scwartzman împotriva finlandezului Emil Ruusuvuori. Ambele jucătoare s-au plâns de condiţiile de joc deoarece nu se puteau concentra din cauza zgomotului.

Sorana Cîrstea chiar a avut un serviciu pierdut pe seama aşteptării terminării ovaţiilor de pe terenul alăturat. A fost un punct decisiv chiar la scorul de 5-5 în primul set şi minge de break. Deşi s-a certat cu arbitrul de scaun, Sorana nu a avut câştig de cauză şi nervii au dus la pierderea primului set.

Setul secund a început cu un break al rusoaicei. Sorana a trecut la conducerea meciului şi a câştigat toate celelalte game-uri. În cel de-al treilea set Sorana nu i-a cedat adversarei niciun game. Anna a cerut şi un time out medical la 0-3 în setul decisiv. 

Partida s-a încheiat după 2 ore şi 21 de minute. Calificarea în optimi îi asigură româncei un premiu de 94.575 de dolari şi 120 de puncte WTA. 

În următorul meci Sorana ar putea să joace chiar împotriva Simonei Halep, cap de serie numărul 24, care o întâlneşte în această dimineaţă pe americanca Cori Gauff, cap de serie numărul 16.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite