Sorana Cîrstea, magia continuă la Miami Open: Românca e în sferturi și o așteaptă un meci de gală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cineva mai avea vreun dubiu că Sorana Cîrstea (32 de ani) e o jucătoare „metamorfozată“, sub comanda antrenorului Thomas Johansson (48 de ani), atunci primul set al confruntării cu Marketa Vondrousova (Cehia, 23 de ani, 103 WTA) a spulberat aceste îndoieli! Pentru că, în fața unei adversare care, în 2019, juca finala de la Roland Garros, „Sori“ a dat dovadă de o tărie mentală impresionantă!

Sorana jpg

A fost genul de set pe muchie de cuțit în care, în trecut, Cîrstea ar fi avut șanse minime să țină pasul cu adversara ei. Primele zece game-uri au fost pe serviciu. Nici măcar o minge de break! Apoi, la 5-5, românca și-a pierdut serviciul, iar Vondrousova a avut ocazia de a închide setul, pe serviciul propriu, în game-ul următor. S-a dovedit a fi însă doar o iluzie, pentru că Sorana a egalat, cedând un singur punct: 6-6!

În tie-break, din nou, Cîrstea și-a arătat forța mentală și calitatea superioară. Vondrousova s-a dus la 2-0, dar următoarele patru puncte au fost câștigate de „Sori“. Care și-a adjudecat setul, la tie-break, scor 7-3, după 57 de minute sufocante.

Cîrstea a lovit prima, la 3-3

Actul secund s-a desfășurat cam după același scenariu. Doar că egalitatea a persistat după primele șase game-uri. La 3-3, Cîrstea a lovit prima și a câștigat pe serviciul adversarei, pentru a trece în frunte: 4-3! S-a dovedit a fi momentul decisiv, pentru că, ulterior, Sorana și-a adjudecat victoria, în minimum de seturi, scor 7-6, 6-4, după o oră și 37 de minute.

Pentru al doilea turneu consecutiv, Cîrstea atinge sferturile competiției! Și vorbim despre niște întreceri de categoria WTA 1000, Indian Wells – Miami, denumite „Sunshine Double“. Sunt, practic, cele mai importante competiții din circuit, după cele de Grand Slam. Așa că parcursul Soranei în America, în ultimele 18 zile, e fabulos!

Pentru ce a realizat până acum, la Miami Open, românca și-a asigurat un cec în valoare de 184,465 de dolari. Iar în clasamentul live, actualizat în timp real, continuă urcarea Soranei, care tocmai a ajuns pe 51 WTA, cu 1.043 de puncte. În sferturile competiției, pe Cîrstea o așteaptă un meci de gală, ea urmând să se dueleze cu învingătoarea meciului Krejcikova (13 WTA) – Sabalenka (2 WTA). Prima e campioana de la French Open 2022, la simplu și la dublu, în timp ce Sabalenka a cucerit titlul la Australian Open 2023 și a fost finalistă, la Indian Wells, săptămâna trecută.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite