Sorana Cîrstea dă de Sabalenka la Miami Open: Bielorusa are un bilanț incredibil în 2023

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (32 de ani) trăiește visul american! Sferturi la Indian Wells și, imediat în săptămâna de după, sferturi la Miami Open. Vorbim despre 18 zile în care românca a jucat nouă meciuri și a câștigat opt dintre ele. Și atenție: la Miami, parcursul lui „Sori“ de până acum a fost unul perfect: fără set pierdut în duelurile cu Contreras Gomez (179 WTA), Garcia (4 WTA), Muchova (55 WTA) și Vondrousova (103 WTA).

Aryna Sabalenka traversează cel mai bun moment al carierei. FOTO: Arhiva Adevărul
Aryna Sabalenka traversează cel mai bun moment al carierei. FOTO: Arhiva Adevărul

La fel ca la Indian Wells, în sferturi, urmează marea provocare pentru Cîrstea! Dacă în California, în această fază, ea a dat de liderul mondial, Iga Swiatek (21 de ani, Polonia), pierzând după o luptă admirabilă, acum, la Miami Open, în calea Soranei iese Aryna Sabalenka (Belarus, 24 de ani, 2 WTA).

Vorbim despre o jucătoare care traversează o formă incredibilă: 22 de meciuri jucate, în acest an, 20 de victorii, 2 înfrângeri! Cu acest bilanț, Sabalenka a cucerit titlul la Adelaide, Australian Open și, săptămâna trecută, a jucat finala de la Indian Wells. Practic, singurele adversare care au învins-o pe Sabalenka, în 2023, sunt Krejcikova (Cehia, 13 WTA), în sferturile de la Dubai, plus Rybakina, în finala de la BNP Paribas Open.

Sabalenka și-a luat deja revanșa în fața lui Krejcikova, de care a trecut, în noaptea de luni spre marți, în optimile Miami Open: 6-3, 6-2. Meciul Cîrstea – Sabalenka se va juca, miercuri, ora urmând a fi anunțată de organizatori. Va fi prima confruntare în care cele două sportive se vor afla față în față. Digi Sport 2 va transmite acest meci, având drepturile pentru Miami Open.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite