Solidaritate împotriva coronavirus: un sportiv şi-a luat concediu fără plată, ca să fie voluntar la spitalul din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Mihalescul, luptător de kickboxing FOTO Arhivă personală/Facebook
Sorin Mihalescul, luptător de kickboxing FOTO Arhivă personală/Facebook

Suceava este considerată, într-o notă tristă, „Bergamo de România”, după ce a devenit un focar de coronavirus. Contextul negativ a dat naştere, însă, unor exemple pozitive, solidaritatea fiind cea care poate face diferenţa în lupta dintre omenire şi această pandemie.

Suceava trece prin momente tragice, în această perioadă, fiind copleşită de incapacitatea sistemului medical de a face faţă infectării de coronavirus. Internările se fac pe bandă rulantă, iar numărul pacienţilor care au nevoie de spitalizare „a sărit” de 600, cadrele medicale fiind, de multe ori, neputincioase.

Sorin Mihalescul, un luptător de kickboxing, care lucra ca paramedic, a preferat să-şi ia concediu fără plată şi să susţină efortul personalul medical sucevean. Despre iniţiativă s-a aflat în urma unei postări pe Facebook, în care a relatat dăruirea sportivului în vârstă de 40 de ani. Sorin Mihalescul a făcut parte din lotul naţional al României, care a participat, în 2018, la Campionatul Mondial Unificat de Kickbox, în Italia, cucerind medalia de bronz la categoria 74 de kilograme, la stilul K1 light.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite