Slovenia – România în Billie Jean King Cup: Miza duelului și programul din weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa feminină a României se află deja în Slovenia, pentru meciul din Billie Jean King Cup, de la Koper. Partidele se vor disputa, în acest weekend, mai precis vineri și sâmbătă.

Ana Bogdan va juca în primul meci al zilei de vineri pentru România. FOTO: Arhiva Adevărul
Ana Bogdan va juca în primul meci al zilei de vineri pentru România. FOTO: Arhiva Adevărul

Căpitanul nejucător, Horia Tecău, le-a convocat pentru acest joc pe Ana Bogdan (58 WTA), Jaqueline Cristian (180 WTA), Irina Bara (234 WTA), Anca Todoni (fără clasament WTA) și Monica Niculescu (42 WTA la dublu), ele fiind însoțite de antrenorii Alina Tecșor-Cercel și Daniel Dobre.

Potrivit Federației Române de Tenis, echipa care va câștiga acest meci se va califica la turneul final al competiției, care e programat pentru luna noiembrie a acestui an.

Echipa Sloveniei e formată din Tamara Zidansek (102 WTA), Kaja Juvan (121 WTA), Nina Potocnik (266 WTA), Pia Lovric (572 WTA) și Ela Nala Milic (1.090 WTA). Slovenia și România se vor înfrunta la Sport Park Bonifika (Koper). Meciurile se vor juca în aer liber, pe zgură.

Vineri, în primul meci al zilei, de la ora 14.00 (Digi Sport 2), ora României, se vor înfrunta Ana Bogdan și Kaja Juvan. Va urma, potrivit site-ului oficial al competiției, duelul Zidansek – Cristian. Sâmbătă, de la ora 12.00 (Digi Sport 2), se vor juca următoarele partide:

*Zidansek – Bogdan

*Juvan – Cristian

*Lovric / Potocnik – Bara / Niculescu

Singurul meci direct dintre cele două echipe a avut loc în anul 2000 şi a fost câştigat de Slovenia cu 3-0, în Spania, la Murcia, în Grupa I a zonei Europa/Africa.

Tecau

Ce au declarat românii, înainte de duelul cu Slovenia?

*Horia Tecău: E o întâlnire foarte, foarte importantă pentru noi, un meci de calificare pentru turneul final. Indiferent de adversar, indiferent de condiții, noi îl tratăm foarte serios. Știu că atunci când ne facem noi treaba și fetele sunt bine din toate punctele de vedere, să fie bucuroase, să fie mulțumite, să fie într-o formă fizică bună, pot produce un tenis bun și atunci am încredere că pot câștiga și exact asta ne dorim.

*Ana Bogdan: O să fie o partidă interesantă, o partidă grea pentru că are o importanță foarte mare pentru fiecare dintre noi. De fiecare dată când mă duc să joc pentru România am o energie fantastică.

*Jaqueline Cristian: Suntem o echipă destul de solidă și unite între noi ca și jucătoare. Horia ne ajută foarte mult și comunicăm foarte bine. Eu una cred că prima șansă e la noi.

*Monica Niculescu: E un meci greu, având în vedere că jucăm în deplasare. Avem un meci contra lui Zidansek, care e o jucătoare foarte, foarte bună pe zgură, având în vedere că a făcut acea semifinală la Roland Garros. La dublu, avem foarte multe variante și sunt sigură că Horia va lua decizia cea mai bună care ne va ajuta să câștigăm.

*Anca Todoni: Văd o întâlnire destul de dificilă. Am înțeles de la coechipierele mele că jucătoarele slovene sunt experimentate și cred că vom avea cel mai greu meci contra lui Zidansek. Întâlnirea cu Slovenia poate fi câștigată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite