Raluca Olaru știe de ce nu mai vin jucătoarele la echipa României de Fed Cup. Arată cu degetul federația

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raluca Olaru (34 de ani), fostă jucătoare de tenis, a explicat de ce naționala României rămâne fără cele mai importante jucătoare. După cazul Simona Halep, din echipa noastră de Billie Jean King Cup (fostă FED Cup) s-au retras anul trecut Irina Begu și Sorana Cîrstea, iar acum Gabriela Ruse.

Raluca Olaru a jucat pentru România. Foto EPA EFE
Raluca Olaru a jucat pentru România. Foto EPA EFE

După ce și jucătoarea de pe poziția 147 mondială a renunțat la echipa națională, Raluca Olaru a explicat de ce jucătoarele preferă să se concentreze pe turneele WTA și nu pe Cupa Federației:  faptul că tenismenele noastre nu au nicio obligație pentru națională și astfel prioritizează turneele la care urmează să participe.

”Nu știu ce s-a întâmplat cu Gabi, cu echipa. În trecut au mai fost lucruri, dar care au rămas între noi. Ideea pe care vreau să o transmit... Vreau ca lumea de acasă să înțeleagă că noi nu avem nicio obligație. E vacanța noastră. Din dorința de a juca pentru țară, noi venim și jucăm.

Federația te caută o dată pe an

Sunt momente în care nu poți veni, pentru că ai alte oportunități. Nu ai vrea să vii să joci slab, vrei să vii să ajuți. Poate refuzi pentru un motiv bine întemeiat. O jucătoare este acolo pentru că își dorește să fie acolo. Nu este obligată cu nimic să joace.

În România e fiecare cu drumul lui. Când fetele vin să joace pentru România este de apreciat. Când FRT te întreabă o dată pe an de sănătate, mi se pare normal să nu fii disponibil. Este un subiect sensibil. Sunt multe lucruri din culise”, a spus Raluca Olaru, la Așii Tenisului.

Meci cu Slovenia în Billie Jean King Cup

Horia Tecău şi antrenorii Alina Tecşor Cercel şi Daniel Dobre se vor baza pe Ana Bogdan (locul 57 în clasamentul WTA la simplu şi 269 la dublu), Irina Maria Bara (locul 193 la simplu şi 113 la dublu), Jaqueline Adina Cristian (locul 202 la simplu şi 531 la dublu), Anca Alexia Todoni (locul 727 la simplu şi 1169 la dublu) şi Monica Niculescu (locul 40 la dublu).

Întâlnirea dintre Slovenia şi România va avea loc în zilele de 14 și 15 aprilie, în oraşul Koper, învingătoarea urmând a se califica la turneul final al competiţiei.

Singurul joc direct dintre cele două echipe a avut loc în anul 2000 şi a fost câştigat de Slovenia cu 3-0, în Spania, la Murcia, în Grupa I a zonei Europa/Africa, scrie DigiSport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite