Situaţie nemaiîntâlnită în Liga 1! Partida Poli Iaşi - Viitorul a fost abandonată în repriza secundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fotbal

Meciul Poli Iaşi – FC Viitorul, din etapa a 9-a a Ligii 1 la fotbal, a fost întrerupt definitv, în minutul 54, după ce nocturna a cedat a doua oară

Partida din Copou, programată să înceapă la ora 18.00, a avut lovitura de începere cu 55 de minute întârziere, din cauza problemelor cu instalaţia de lumină şi după ce fotbaliştii şi-au făcut încălzirea în semiîntuneric. Gazdele s-au încadrat la limită în intervalul de o oră alocat de regulament pentru remedierea oricăror probleme tehnice şi pentru asigurarea de condiţii optime în privinţa desfăşurarea unei partide.

A doua defecţiunea la instalaţia de nocturna a apărut în minutul 54, imediat după ce ieşenii preluaseră conducerea, 2-1. La pauză fusese 1-0 pentru oaspeţi, gol Dobrosavlevici (20), pentru ca Poli Iaşi să egaleze la reluare, prin Zajmovic (51). În minutul 54, în cele câteva momente de la expedierea şutului şi până ca mingea să intre în poarta constănţenilor, problemele la instalaţia de nocturmă a stadionului au recidvat, Astfel, conform regulamentului, centralul Horia Mladinovici nu a mai apucat să fluiere validarea golului, ci încheierea partidei. 

Viitorul va căştiga întâlnirea la "masa verde" cu 3-0, iar gruparea de la malul mării a menţionat acest lucru, la mai puţin de o oră de la întreruperea meciului, pe pagina oficială de Facebook  “Problemele cauzate de instalaţia de nocturnă a stadionul "Emil Alexandrescu" din Iaşi l-au determinat pe centralul Horia Mladinovici să fluiere finalul partidei în minutul 54! Conform regulamentului, formaţia noastră va câştiga partida cu Politehnica Iaşi cu scorul de 3-0!”

Fostul arbtru internaţional Ion Crăciunescu a detaliat la Digisport culpa clubului Poli Iaşi. „E regulamentar să se încheie meciul. Cele 60 de minute, se acordă o singură dată pentru întreruperea vizibilităţii. Un joc nu poate fi amânat decât în interiorul unei ore. Când regulamentul de licenţiere îţi impune să ai un generator în astfel de cazuri, nu poţi avea scuză”, a declarat Crăciunescu

Preşedintele FC Viitorul, Gheorghe Popescu, a spus că nu a trăit o astfel de situaţie nici când era jucător."Nici ca jucător nu am trăit o astfel de situaţie, să se oprească meciul din cauza nocturnei. Ne-am fi dorit să câştigăm pe teren, dar, ne vine ca o mănuşă situaţia", a spus Popescu, la telekomsport.ro.

La rândul său, antrenorul echipei moldovene, Daniel Pancu, era negru de supărare. "E păcat de munca jucătorilor, nici nu ştiu cine e vinovat. Ieri, la antrenamentul oficial, am văzut că stâlpul ăsta nu funcţionează. Am crezut că aşa a fost lăsat, am mai păţit asta la antrenament, să fie lumina la jumătate. Astăzi, la încălzire, am realizat că nu merge. E păcat de munca băieţilor, de cum au intrat în a doua repriză. Băieţii aveau lacrimi în ochi în vestiar. E frustrant, dar nu trebuie să ne legăm de această problemă cu nocturna. Cine a greşit cu nocturna, trebuie să plătească", a spus Pancu, la digisport.ro.

Se face anchetă, nu mă pronunţ la cald. Nu trebuia să se mai întâmple aşa ceva. Stâlpul 4 nu a funcţionat de aseară, nimeni nu a sesizat. Singura explicaţie e incompetenţa,” primarul Iaşiului, Mihai Chirică. 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite