Singurele două echipe de club care de 40 de ani au jucători în finala Campionatului Mondial de Fotbal

0
Publicat:

Bayern Munchen și Inter Milano au avut jucători în fiecare finală de Campionat Mondial disputată din 1982 și până azi, iar finala din Qatar nu face excepție.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar
Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

Argentinianul Lautaro Martinez, legitimat la Inter Milano și Upamecano și Pavard, de la Bayer,  ar putea juca în finala campionatului Mondial din 2022 dintre Argentina și Franța.

Sunt cele două echipe de club care de 11 ediții consecutive ale Cupei Mondiale oferă jucători în finalele competiției, scrie gsp.ro.

În 1982, în timpul finalei Campionatului Mondial din Spania, dintre Italia și Germania, încheiată cu victoria italienilor, scor 3-1, au fost pe teren 7 jucători de la Bayern Munchen și Inter Milano.

În 1986, la finala din Mexic, cinci germani au reprezentat pe Bayern și pe Inter Milano

În finala Cupei Mondiale din 1990,  Germania - Argentina, scor 1-0,  pe teren sau pe bancă au fost mai mulți fotbaliști de la Bayern Munchen și Inter, toți din Germania.

În 1994, finala Campionatului Mondial s-a jucat între Brazilia și Italia, scor 3-2, pe teren au fost doi jucători de la Bayern și Inter.

În 1998, finala Mondialului s-a jucat între țara gazdă, Franța, și Brazilia. Europenii s-au impus cu scorul de 3-0, pe teren aflându-se 3 fotbaliști de la Inter și Bayern.

În 2002, la Campionatul Mondial organizat în Coreea de Sud și Japonia, finala s-a disputat între Germania și Brazilia, 2-0. Cinci jucători au fost pe teren de la Bayern și Inter, dintre care 4 germani

În 2006, în Germania, finala s-a disputat între Italia și Franța (5-3, după 1-1 în timpul regulamentar). Doi jucători de la Bayern și Inter au jucat atunci.

În 2010, la Campionatul Mondial din Africa de Sud, finala competiției s-a jucat între Spania și Olanda (1-0). Trei jucători de la Bayern și Inter erau atunci pe teren,

În 2014 finala s-a jucat între Germania și Argentina(1-0). Zece jucători de la Bayern și Inter au jucat atunci.

La Campionatul Mondial din Rusia, din 2018, 3 fotbaliști de la Bayern și Inter au jucat în finala dintre Franța și Croația, scor 4-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite