Simona Halep nu ia în calcul o absenţă de la meciul cu Germania. „E bine că se joacă pe zgură!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia de Tenis a apelat la o soluţie de compromis pentru a mulţumi pe toată lumea: meciurile cu Germania din Fed Cup se joacă tot la Cluj, dar pe zgură.

Partida cu Cehia de la Cluj-Napoca a fost un eşec sportiv, dar un succes financiar pentru Federaţia Română de Tenis, care a decis ca şi jocul cu Germania să fie găzduit tot de oraşul ardelean.
Echipa de Fed Cup a României va întâlni Germania la jumătatea lunii aprilie (16-17), un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială I. Cum partidele au loc în debutul sezonului de zgură, se anticipa o programare a partidelor pe Arenele BNR din Capitală, însă Federaţia Română de Tenis a apelat la o altă variantă. Astfel, jocul cu Germania se va disputa tot la Cluj-Napoca, dar suprafaţa dură din Sala Polivalentă se înlocuieşte cu zgură.
Va fi o operaţiune destul de complicată şi care presupune costuri suplimentare, dar federaţia are destule resurse. În cele două zile de tenis de la Cluj-Napoca, Sala Polivalentă a fost arhiplină, iar biletele au avut preţuri de 50, respectiv 90 de lei. Estimativ, federaţia a încasat aproximativ 120.000 de euro şi, scăzând costurile aferente organizării meciurilor, e de presuspus că a rămas cu destui bani pentru a-şi permite să aducă zgura în Sala Polivalentă.
Interesant este că în circuitul WTA un singur mare turneu se dispută pe zgură şi în sală: competiţia de la Stuttgart, programată în săptămâna imediat următoare partidelor din Fed Cup.   
Simona se bucură
Decizia de a rămâne la Cluj şi pentru meciurile cu Germnia s-a luat şi după ce au fost consultate şi fetele din Fed Cup. “M-am bucurat în primul rând că nu mergem în Australia, pentru că drumul e greu, e bine că jucăm acasă, că revenim la Cluj, unde ne-am simţit foarte bine. După Miami, toate ne antrenăm doar pe zgură şi e bine să rămânem pe zgură. Sper să ne întregim echipa, să fim toate sănătoase şi să abordăm cu încredere partidele”, a spus ieri Simona Halep, cu ocazia unei conferinţe. Halep a mai spus că se simte bine fizic şi mental şi deocamdată a pus în aşteptare operaţia de deviaţie de sept. “Intervenţia la nas este necesară, din ce mi-au spus medicii, o să o fac anul acesta, dar nu ştiu când exact. Doctorii spun că m-ar ajuta să respir mai bine la efort”.

Cred că avem şansa noastră cu Germania, chiar dacă ele au o câştigătoare recentă de Grand Slam Simona Halep, locul 3 WTA  

Acum începe anul!

"După victoria cu Kvitova, chiar şi Darren (n.r. Darren Cahill) mi-a zis că acum începe anul pentru mine. A fost o victorie importantă şi o iau ca pe un impuls pentru anul acesta. Nu am avut o lună ianuarie foarte bună, dar acum am început bine şi sper să o ţin tot aşa.

Nu mă gîndesc să îmi apăr trofeul pentru că am avut o perioadă dificilă, în care nu m-am antrenat foarte mult, pentru că am avut probleme de sănătate. Am amînat operaţia pentru că am prins din nou încredere în mine şi în fizicul meu, la Cluj. Mă simt bine, nu mă mai doare nimic şi toate analizele sînt bune. Îmi doresc să lupt pentru a cîştiga trofeul", a spus Simona Halep la Digisport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite