Simona a defilat, Sorana a tremurat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Reuters
Simona Halep FOTO Reuters

În turul I la Roland Garros, Halep şi-a dominat copios adversara.  Cîrstea s-a calificat doar după ce a salvat o minge de meci.

Simona Halep a trecut în două seturi de Alysa Kleybanova (Rusia) şi o va întâlni pe Heather Watson (Marea Britanie) în turul următor.
Locul 4 mondial şi-a confirmat poziţia în clasament şi, cun un joc solid, cu multe mingi plasate în colţurile terenului, a trimis-o acasă pe rusoaica Alysa Kleybanova, scor 6-0, 6-2. Halep a stat doar 56 de minute pe teren şi, cu puţină atenţie, ar fi putut câştiga la 0 şi al doilea set. Adversara sa a făcut enorm de multe greşeli neforţate -  32 şi nu a lăsat o secundă impresia că o poate incomoda cu ceva pe Simona, care a evoluat în premieră pe arena centrală a turneului, Philippe Chartrier.
În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe Heather Watson, din Marea Britanie. Este o jucătoare asemănătoare ca statură cu tenismena noastră, are tot 22 de ani, însă la capitolul performanţe drumurile lor se despart. Watson a câştigat un singur titlu în carieră şi ocupă poziţia a 92-a în topul WTA. În singura întâlnire directă, Halep a bătut-o la US Open în trei seturi, la începutul lui 2013.

CE-A SPUS HALEP DUPĂ VICTORIA DIN TURUL I
   

sorana cirstea foto afp

Pentru Simona Halep, calificarea în turul doi e cea mai bună performanţă a sa pe zgura de la Roland Garros. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Sorana Cîrstea (foto AFP), care a atins sferturile turneului în 2009. Sorana a avut marţi un meci infinit mai complicat, în faţa Alecksandrei Wozniak (Canada, locul 149). Bătută în primul set, tenismena din România a salvat o minge de meci în partea a doua pentru a câştiga în cele din urmă cu 6-7, 7-5, 6-2, după 2 ore şi 12 minute de joc! În turul al doilea, Cîrstea o va vedea de partea cealaltă a fileului pe Teliana Pereira (Brazilia, locul 94).
Cum Alexandra Cadanţu a pierdut în faţa lui Kiki Bertens, pe tabloul feminin de simplu au mai rămas doar trei românce, Halep, Cîrstea şi Niculescu. Dacă ploaia nu va da peste cap programul, Monica va juca miercuri în turul doi, contra Paulei Ormaechea, din Argentina.
Na Li a fost eliminată
De pe jumătatea de tablou a Simonei Halep a dispărut ieri chinezoaica Na Li, favorita cu numărul doi a competiţiei, care a pierdut în faţa Kristinei Mladenovici. Asta înseamnă că Halep are un drum mai uşor spre finală şi le poate întâlni pe Serena Williams, Radwanska sau Şarapova doar în finală! În drumul Simonei spre ultimul act sunt jucătoare pe care le-a mai bătut în trecut, precum Jankovici, Ivanovici sau Kvitova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite