Şi-a revenit "FedEx". Roger Federer, primul titlu după un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ieşit soarele iarăşi pe strada lui Roger Federer. Elveţianul, fost lider mondial, s-a impus astăzi pe iarba de la Halle (Germania), în faţa rusului Mikhail Iujnîi. A fost primul trofeu câştigat de Federer (locul 3 ATP), după august 2012.

Federer (31 de ani), s-a impus în faţa rusului Iujnîi (locul 29 ATP) după trei seturi, scor 6-7 (5-7), 6-3, 6-4, la capătul unei partide care a durat două ore şi două minute. 

A fost al 77-lea titlu pentru tenismenul aflat acum pe locul 3 în topul ATP! Şi al şaselea pe iarba de la Halle, un turneu premergător Wimbledon-ului. 

Interesant este că patru din cele şapte trofee de Mare Şlem pe iarba engleză, au venit după ce Federer a triumfat şi la Halle. 

Am câştigat multe trofee în cariera mea, dar cam puţine în ultima perioadă. Sunt mulţumit totuşi cum am jucat în ultimele 10 luni. Lumea crede probabil că am evoluat eu slab, dar n-a fost cazul. Adversarii mei au fost mai buni”, a spus Federer, care câştigase ultima dată un trofeu la Cincinnati, în august 2012.  

Cu cele 77 de titluri ATP, Federer l-a egalat pe McEnroe, pe locul 3 în topul tenismenilor cu cele mai multe trofee. 

Lider autoritar rămâne însă Jimmy Connors, cu 109, urmat de Lendl (94). 

2003, 2004, 2005, 2006 şi 2008 sunt anii în care Federer mai câştigase turneul de la Halle

Federer a jucat a doua finală în acest an. Pe prima a pierdut-o în faţa lui Rafael Nadal, la Roma

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite