Invincibilul Rafa Nadal: spaniolul l-a învins clar pe Roger Federer şi a câştigat turneul Masters de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rivali pe teren, Federer şi Nadal sunt buni prieteni în afara terenului
Rivali pe teren, Federer şi Nadal sunt buni prieteni în afara terenului

Rafael Nadal (locul 5 ATP) a câştigat turneul Masters de la Roma, învingându-l categoric pe rivalul său, elveţianul Roger Federer, după doar o oră şi 15 minute de joc.

Scăderea de formă a lui Roger Federer a fost încă o dată confirmată la turneul Masters de la Roma. Deşi a ajuns până în finala competiţiei, elveţianul a fost în meciul cu Nadal replica palidă a fostului număr 1 mondial care nu avea adversar în lume în urmă cu câţiva ani.

Serena Williams a câştigat Mastersul de la Roma la feminin

Chiar dacă este clasat pe locul 5 în lume în acest moment, spaniolul a demonstrat că zgura este pentru el suprafaţa ideală şi l-a învins simplu pe Federer în două seturi, scor 6-1, 6-3, după doar o oră şi 15 minute de joc. Elveţianul i-a luat spaniolului doar patru game-uri pe fondul unui joc inteligent făcut de Nadal, care a profitat din plin de loviturile inexacte ale adversarului.

De la începutul anului, când a revenit în circuit după o accidentare care l-a ţinut departe de teren mai bine de şapte luni, Nadal a avut un parcurs de excepţie, reuşind să câştige toate turneele în care a concurat. De altfel, dacă s-ar contabiliza doar rezultatele din acest an, ibericul ar fi liderul clasamentului mondial. Obiectivul său este să revină în cel mai scurt timp în fruntea ierarhiei ATP la general, iar o primă oportunitate pentru îndeplinerea acestui obiectiv este turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, care va debuta pe 26 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite