Sergio Perez câștigă Marele Premiu din Singapore: Cursă nebună pe circuitul din Marina Bay

0
0

Pilotul mexican Sergio Perez (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al statului Singapore, desfăşurat duminică în nocturnă pe circuitul stradal de la Marina Bay, obţinând cu această ocazie a patra sa victorie în Campionatul Mondial de Formula 1.

Sergio Perez a făcut o cursă excelentă. FOTO: Arhiva Adevărul
Sergio Perez a făcut o cursă excelentă. FOTO: Arhiva Adevărul

Perez (31 ani) l-a devansat cu 7,5 sec pe monegascul Charles Leclerc (Ferrari), plecat din pole position, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat celălalt pilot al scuderiei Ferrari, spaniolul Carlos Sainz, la 15,3 sec.

Victoria mexicanului urmează să fie confirmată de comisarii cursei din Singapore, care anchetează o posibilă infracţiune comisă de Perez în timp "safety car"-ul se afla pe circuit.

Campionul mondial en titre şi actualul lider al Campionatului Mondial, olandezul Max Verstapen (Red Bull), a încheiat pe poziţia a şaptea cursa din Singapoare, al cărei start a fost amânat cu aproximativ o oră din cauza ploii.

Spaniolul Fernando Alonso (Alpine), dublu campion mondial (2005, 2006), a doborât recordul istoric de curse disputate în Formula 1, după ce a luat duminică startul în al 350-lea său Mare Premiu, chiar dacă nu a reuşit să încheie cursa din Singapore, abandonând în al 21-lea tur, din cauza unei probleme mecanice.

CLASAMENTUL PILOȚILOR, LA GENERAL

1. Max Verstappen (Red Bull) - 341 de puncte

2. Charles Leclerc (Ferrari) - 237 de puncte

3. Sergio Perez (Red Bull) - 235 de puncte

4. George Russell (Mercedes) - 203 puncte

5. Carlos Sainz Jr. (Ferrari) - 202 puncte

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite