Gafa monumentală comisă de echipa Ferrari la Grand Prix-ul Olandei a stârnit un val de meme-uri FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediția din 2022 a Grand Prix-ului Olandei va rămâne memorabilă după ce echipa Ferrari a comis o gafă monumentală ce i-a răpit probabil premiul pilotului Carlos Sains jr. și a făcut încojurul lumii stârnind un val de reacții.

Echipa Ferrari la Grand Prix-ul Olandei FOTO AFP
Echipa Ferrari la Grand Prix-ul Olandei FOTO AFP

În cadrul cursei, pilotul Carlos Sains jr. a intrat la boxe pentru a i se schimba pneurile, însă mecanicii nu s-au coordonat bine și i-au ieșit în întâmpinare cu doar trei roți în loc de patru. Din această cauză, pilotul a pierdut un avans de 12,7 secunde ce poate l-ar fi propulsat pe podium.

Incidentul a avut loc în timpul turului numărul 15, atunci când Carlos Sainz jr. se afla pe locul trei pe circuit, însă a intrat la boxe pentru schimbarea rapidă a pneurilor și a trăit un episod parcă rupt de realitate - mecanicii îl așteptau cu doar trei roți. Spaniolul a pierdut astfel un avans de 12,7 secunde e l-ar fi putut ajuta să urce pe podiumul Marelui Premiu de Formula 1 al Olandei. În acele momente, reacția pilotului a fost: „Ohh, Dumnezeule!”

Schimbul de pneuri a fost un dezastru. S-a creat o confuzie pentru că Sainz a fost chemat la boxe în ultima clipă”, a declarat directorul Ferrari, Mattia Binotto, pentru Sky Sports.

Gafa momumentală al celebrei echipe de la Ferrari a stârnit un val de reacții în rândul internauților care au creat diverse meme-uri.

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Olandei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Zandvoort, obţinând cu această ocazie a zecea sa victorie în actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

Plecat din pole position, Verstappen s-a impus cu un avans de 4,071 sec în faţa britanicului George Russell (Mercedes), ocupantul locului secund, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat monegascul Charles Leclerc (Ferrari), la 10,929 sec.

Clasamentul final al Marelui Premiu al Olandei (72 de tururi, 306,587 km):

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 1h36:42.773

2. George Russell (Marea Britanie/Mercedes) +4.071

3. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) +10.929

5. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) +13.016

6. Fernando Alonso (Spania/Alpine) +18.168

7. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren) +18.754

8. Carlos Sainz Jr. (Spania/Ferrari) +20.916

9. Esteban Ocon (Franţa/Alpine) + 21.117

10. Lance Stroll (Canada/Aston Martin) +22.459

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite