Serena, de neatins: Şeful circuitului feminin i-a dat dreptate lui Williams în scandalul de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 48 de ore după meciul care a umbrit întrecerea feminină la Flushing Meadows, Steve Simon a reacţionat printr-un comunicat oficial.

Serena Williams a fost susţinută puternic de lumea tenisului şi cei care au condamnat comportamentul americancei s-au aflat într-o minoritate evidentă.

Acum, inclusiv WTA a sărit în apărarea fostului lider mondial, chiar dacă US Open e o întrecere organizată de Federaţia Americană de Tenis. Preşedintele WTA, Steve Simon, a oferit o prima reacţie oficială după confruntarea Williams – Osaka şi a confirmat, printre rânduri, că aşa cum a susţinut şi Serena, există diferenţe între modul în care sunt judecaţi bărbaţii şi femeile pe terenul de tenis, dar că acest lucru trebuie evitat pe viitor! Mai mult, Simon a lăsat de înţeles că, pe viitor, e posibil să fie anulată regula potrivit căreia jucătorii n-au voie să primească indicaţii din partea antrenorilor în timpul turneelor de Grand Salm.

Ce a spus preşedintele WTA?

*Finala de la US Open s-a încheiat cu încoronarea unei noi campioane meritorii, Naomi Osaka. WTA aplaudă performanţa extraordinară a lui Naomi.

*De asemenea, finala a adus în prim plan întrebarea dacă există diferenţă de tratament între femei şi bărbaţi, din punctul de vedere al arbitrajelor. WTA consideră că n-ar trebui să existe vreo diferenţă şi e determinată să lucreze pentru a se asigura că toţi jucătorii sunt trataţi la fel. Nu credem că asta s-a întâmplat în acest caz.

*De asemenea, considerăm că problema coaching-ului trebuie rezolvată, iar acest lucru trebuie permis. WTA susţine coaching-ul prin regula on-court coaching-ului, dar o revizuire e necesară în viitor.

*Finala de la US Open a pus faţă în faţă una dintre noile vedete ale tenisului şi una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile. Aşteptăm nerăbdători astfel de meciuri şi sperăm să nu mai asistăm vreodată la scene precum cele de sâmbătă.

Citeşte şi:

Ilie Năstase, cea mai inteligentă analiză din ultimii ani: Ce a spus despre scandalul provocat de Serena la US Open

Cea mai titrată jucătoare din istorie o pune la colţ pe Serena Williams. Declaraţie dură la adresa americancei

CTP dă de pământ cu Serena: Williams, acuzată de o strategie perversă în finala pierdută cu Naomi Osaka

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite