Serbia - Elveția. Calificare spectaculoasă pentru elvețieni după un meci nebun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitoarea adversară a României din preliminariile Euro, Elveția, a reușit să revină de la 1-2 în partida cu Serbia și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.

Serbia - Elvetia 2-3 Foto EPA
Serbia - Elvetia 2-3 Foto EPA

Elveția a reușit să câștige un meci nebun după ce a revenit de la 1-2 și a fost la doar un gol distanță de a câștiga grupa G, din care mai fac parte Brazilia și Camerun. Elvețienii au încheiat la egalitate de puncte cu Brazilia (6), însă mai avea nevoie de un gol pentru a devansa naționala în fața căreia au pierdut în urmă cu câteva zile, scor 1-0. 

Înainte de startul acestei partide și Serbia avea șanse la calificare dacă reușea să învingă Elveția. Shaqiri a deschis scorul pentru elvețieni în minutul 20. Sârbii au ripostat rapid și au restabilit egalitatea 6 minute mai târziu prin Mitrovic. În minutul 35 Vlahovic a punctat pentru sârbi și meciul a devenit și mai tensionat pentru elvețieni care aveau nevoie să puncteze cel puțin o dată pentru a nu risca să fie eliminați.

Cu doar un minut înainte de pauză Embolo a restabilit egalitatea. După revenirea de la cabine Freuler a punctat decisiv pentru elvețieni readucându-i în avantaj. Până la final scorul a rămas neschimbat. În prelungiri, Elveția nu a mai forțat deși mai avea nevoie de un singur gol pentru a evita în optimi Portugalia.

Elveția va întâlni în optimi Portugalia, partida având loc pe 6 decembrie, de la ora 21:00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite