Sepsi, febleţea Ungariei, dispreţuită în România: Cu Orban alături, covăsnenii au făcut show VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban, premierul Ungariei, a fost prezent la meciul Sepsi - Olimpija Ljubljana
Viktor Orban, premierul Ungariei, a fost prezent la meciul Sepsi - Olimpija Ljubljana

O decizie bizară din partea televiziunilor de sport: joi seară, patru formaţii româneşti au evoluat în turul II preliminar din Conference League şi doar partida Sepsi – Olimpija Ljubljana (Slovenia) nu s-a transmis în ţară! Această situaţie ciudată nu i-a afectat însă pe elevii lui Cristiano Bergodi.

Românii au putut vedea, săptămâna trecută, eliminarea ruşinoasă a CFR-ului cu Pyunik Erevan (Armenia), iar joi seară, şi-au început „maratonul“ partidelor din Conference League, turul II preliminar, urmărind cum FCSB s-a făcut de râs în Georgia, după cum Adevărul a scris aici.

Mai departe, s-a transmis şi meciul Vllaznia Shkodër (Albania) – CS U Craiova pe două posturi, Digi Sport 1, Prima Sport 1. 

Singura echipă românească de care nu s-a arătat interesat niciun canal din ţară a fost... Sepsi Sfântu Gheorghe. Care a jucat, acasă, în faţa celor de la Olimpija Ljubljana (Slovenia), având doi susţinători de lux în tribune: premierul Ungariei, Viktor Orban, dar şi selecţionerul naţionalei maghiare, italianul Marco Rossi. Primul a şi apărut pe stadion cu un fular al celor de la Sepsi, după cum se poate vedea mai jos.

Orban

 Adevărul a oferit aici mai multe detalii despre prezenţa lui Viktor Orban pe arena din Sfântu Gheorghe.

Joc solid, execuţii slabe de la punctul cu var

Încurajată frenetic de un public frumos, Sepsi a fost, totuşi, surprinsă în debutul partidei. Pentru că Sešlar a profitat de nişte gafe în lanţ în apărarea gazdelor şi a deschis scorul, în minutul 4 pentru Olimpija Ljubljana.

De aici însă, Sepsi a controlat meciul şi a avut marile ocazii până la finalul reprizei. În aceste condiţii, egalarea a venit firesc, dar târziu. În minutul 45+2, centralul scoţian, Don Robertson, a arătat corect spre punctul cu var, după ce un fotbalist al gazdelor a fost tras, în mod evident, de tricou în careul advers. Penalty-ul a fost executat de Ştefănescu. Într-o primă fază, portarul Vidovšek a parat şutul, dar Ştefănescu a avut norocul că mingea i-a revenit, iar mijlocaşul a marcat, într-un final, cu toată opoziţia portarului advers. La pauză: Sepsi – Olimpija Ljubljana a fost egal, 1-1.

Bergodi

Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

La reluare, Sepsi a continuat să joace mai bine, dominând partida şi oferind un fotbal plăcut ochiului. Chiar în primul minut, Golofca a fost aproape de gol, cu o execuţie splendidă, dar Vidovšek a reuşit să arunce mingea peste transversală.

Jocul solid al lui Sepsi a fost răsplătit, în cele din urmă, în minutul 66, când Sešlar a fost obligat să faulteze în careu, văzând şi „roşu“. Penalty-ul a fost executat de Alexandru Tudorie, însă slab, iar Vidovšek a parat şutul. 

În ciuda ratării acestei oportunităţi, Sepsi a continuat să preseze. Şi Damaşcan a ratat încă o şansă mare, în minutul 75. La faza imediat următoare, Dumitrescu a trimis şi el pe lângă, după un corner.

Până la urmă, echipa superioară, Sepsi, a trecut în frunte şi pe tabela de marcaj, în minutul 84. După un corner executat de pe dreapta, Nicolae Păun a plonjat în gura porţii şi a majorat scorul pentru gazde. 

Finalul a fost perfect pentru Sepsi, pentru că un fundaş al oaspeţilor şi-a dat autogol, în minutul 90+3!

S-a terminat 3-1 pentru Sepsi şi, graţie acestei victorii, dar şi datorită jocului foarte bun, trupa pregătită de Cristiano Bergodi poate privi cu optimism spre returul de joia viitoare, de la Ljubljana.

CITEŞTE ŞI:

Sepsi, răzbunare maghiară pe televiziunile româneşti: Ce a făcut clubul după o situaţie bizară VIDEO

VEZI MECIUL SEPSI - OLIMPIJA LJUBLJANA AICI

   

România, joi, în turul II preliminar din Conference League

*Saburtalo Tbilisi (Georgia) – FCSB 1-0

*CFR Cluj - Inter Club d'Escaldes (Andorra) 3-0

*Sepsi – Olimpija Ljubljana (Slovenia) 3-1

*Vllaznia Shkodër (Albania) – CS U Craiova 1-1

Meciurile retur se vor juca la data de 26 iulie, în cazul CFR-ului, şi la data de 27 iulie, pentru celelalte formaţii româneşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite