Sepsi – Craiova, dreptate în Absurdistan: România iartă xenofobia, Dumnezeu o pedepsește rău de tot VIDEO

0
Publicat:

România e țara în care, de multe ori, se merge pe următoarea idee: legile sunt făcute pentru a fi încălcate! Fotbalul nostru, cu niște regulamente alambicate, care pot fi interpretate după bunul plac al fiecăruia, e o dovadă clară, în acest sens. Iar atunci când Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal pedepsește xenofobia cu un rezultat de 3-0, pentru ca apoi Comisia de Apel să ajungă la concluzia că xenofobia poate fi trecută cu vederea în România, ei bine, atunci ne convingem că trăim în Absurdistan!

Laszlo Dioszegi, un patron fericit după ce Sepsi a ajuns în play-off
Laszlo Dioszegi, un patron fericit după ce Sepsi a ajuns în play-off

Din fericire, „legea junglei“, cu asemenea anomalii, a fost pedepsită, joi seară, la Sfântu Gheorghe! Pentru că aici, la rejucarea unui meci care, în mod normal, n-ar fi trebuit să se rejoace decât pe PlayStation, Sepsi a dat cu terenul în cap Craiovei lui Adrian Mititelu!

Atât de hotărâți au intrat elevii lui Cristiano Bergodi pe teren, după nedreptatea care a precedat acest meci, încât, în unele momente, Sepsi a lăsat impresia că e o copie românească a Barcelonei! Cu o țesătură fermecătoare de pase, cu un joc cursiv, într-o atmosferă electrizantă de pe „Sepsi Arena“. Nici n-au intrat bine oltenii pe teren că tabela arăta deja 2-0 pentru Sepsi. Păun a deschis scorul după o fază prelungită de atac, în minutul 7. Apoi, portarul Craiovei, Ionuț Gurău, și-a „îngropat“ echipa, în minutul 16. Goalkeeper-ul de 23 de ani, mai întâi, a ieșit prost la un corner, pentru ca apoi să devieze mingea în propria poartă!

Radu Petrescu n-a văzut un penalty clar pentru Sepsi
Radu Petrescu n-a văzut un penalty clar pentru Sepsi

Sepsi, privată de un penalty clar, cu VAR cu tot!

La 2-0, având în față o trupă amețită a lui Nicolo Napoli, Sepsi a continuat să joace încântător! Și a trecut pe lângă 3-0, când Andres Dumitrescu a ratat o șansă mare din interiorul careului (38). Trei minute mai târziu, am avut și o gafă tradițională de arbitraj, cu VAR-ul nostru, cu tot. Centralul Radu Petrescu n-a văzut un penalty pentru Sepsi, Cătălin Popa și Mircea Orbuleț au „dormit“ și ei în camera VAR, iar gazdele au fost dezavantajate, în mod clar.

N-a mai contat însă, fiindcă repriza s-a încheiat cu golul lui Aganovici, al cărui șut a fost deviat, atât cât să-l ocolească pe portarul Gurău, fără nicio șansă la această fază (44). Repriza s-a încheiat cu 3-0 pentru Sepsi și cu o remarcă inspirată a comentatorului Digi Sport, George Dobre: „Avem acum pe tabelă scorul de după decizia Comisiei de Disciplină“.

S-a declanșat fiesta, la Sfântu Gheorghe, după Sepsi - Craiova
S-a declanșat fiesta, la Sfântu Gheorghe, după Sepsi - Craiova

Start exploziv în partea secundă

După „măcelul“ din primele 45 de minute, Adrian Mititelu s-a dus în vestiarul echipei sale, într-o încercare disperată de a-și „resuscita“ jucătorii. Degeaba însă! Sepsi a pornit ca din tun și în partea secundă, iar în minutul 48, după un alt corner, slovacul Pavol Safranko a ridicat scorul la un incredibil 4-0!

Până la final, Craiova a trăit un calvar fotbalistic. Iar când centralul Radu Petrescu a fluierat finalul meciului, scor 4-0, oltenii au fost retrogradați în play-out, în ciuda faptului că, la Sfântu Gheorghe, au suferit doar al doilea eșec în campionat, în 2023. De partea cealaltă, Sepsi, cu doar două victorii în nouă partide din Superliga în acest an, va juca în play-off, după ce, în stagiunea trecută, a câștigat locul 1 în play-out.

VEZI GOLURILE MECIULUI SEPSI - FC U CRAIOVA

Clasament play-off

1. Farul Constanța 32 de puncte

2. CFR Cluj 32p*

3. FCSB 29p*

4. CSU Craiova 27p

5. Rapid 26p

6. Sepsi 21p

Clasament play-out

1. FC U Craiova 20p

2. Petrolul 18p

3. „U“ Cluj 17p

4. Voluntari 17p

5. Botoşani 16p

6. Chindia 16p

7. Hermannstadt 16p

8. FC Argeş 14p*

9. UTA 14p*

10. Mioveni 11p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

**În play-out, locurile 9 și 10 retrogradează direct, în timp ce locurile 7 și 8 vor juca un baraj de menținere / promovare cu locurile 3 și 4 din „B“.

Programul detaliat al weekend-ului în Superliga

Play-off, prima etapă

Sâmbătă: FCSB – CS U Craiova 20.00

Duminică: Farul – Sepsi 16.30

Duminică: CFR Cluj – Rapid 19.00

Play-out, prima etapă

Vineri: Voluntari – Hermannstadt 17.30

Vineri: Petrolul – UTA 20.30

Sâmbătă: Botoșani – Chindia 14.30

Luni: FC U Craiova – Mioveni 18.00

Luni: „U“ Cluj – FC Argeș 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite