Sepp Blatter a fost internat cu simptome legate de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sepp Blatter FOTO Gulliver/Getty Images
Sepp Blatter FOTO Gulliver/Getty Images

Preşedintele suspendat al FIFA, Sepp Blatter, se recuperează după ce a fost internat din cauza unor sindromuri legate de stres, a anunţat avocatul său, Richard Cullen, citat de BBC Sport.

Cullen a mai precizat că Blatter se simte bine şi va fi externat în curând, dar şi că i s-a zis să „rămână liniştit şi să se releaxeze pentru câteva zile”.

Blatter, în vârstă de 79 de ani, a condus forul fotbalistic suprem în ultimii 18 ani, şi a fost reales ultima dată chiar anul acesta, dar şi-a dat demisia în contextul scandalurilor de corupţie care au lovit FIFA în ultima vreme. El ar fi trebuit să rămână în funcţie până la organizarea unor noi alegeri, anul viitor, însă a fost suspendat pentru 90 de zile în octombrie după apariţia unor acuzaţii directe de corupţie la adresa sa.

În acelaşi caz a fost suspendat şi preşedintele UEFA, Michel Platini. Cei doi sunt suspectaţi de faptul că au spălat bani din visteria federaţia, după ce s-a aflat despre o plată de 2 milioane de euro realizată de Blatter către Platini în 2011, pentru o activitate de consultare ce ar fi avut loc cu ani buni înainte.

Până în acest moment, şapte candidaţi s-au înscris în cursa pentru preşedinţia FIFA, care va fi decisă  prin alegeri în februarie 2016: prinţul Ali bin Husseinm (preşedintele Federaţiei Iordaniene), Musa Bility (preşedintele Federaţiei Liberiene), Jerome Champagne (fost oficial FIFA), Gianni Infantino (secretarul general UEFA), Michel Platini (preşedintele UEFA, actual vice-preşedinte FIFA – momentan suspendat din ambele funcţii), şeicul Salman al-Khalifa (preşedintele AFC, forul continental din Asia) şi Tokyo Sexwale (fost ministru sud-african).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite