Se decide un campionat demn de Stan şi Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă disputa sportivă dintre echipele lor, Marius Stan şi Marian Iancu sunt protagoniştii unui război. Pe măsură ce actuala ediţie de campionat s-a apropiat de final, cei doi conducători s-au atacat tot mai des, astfel că meciurile propriu-zise au trecut în plan secund.

Calculele pentru titlu s-au simplificat foarte mult cu o etapă înainte de finalul ediţiei cu numărul 93 a Ligii I. Un eventual succes al Oţelului în partida de duminică ar fi sinonim cu câştigarea campionatului de către gruparea gălăţeană, în timp ce orice alt rezultat ar menţine suspansul până în ultima rundă.

Dacă jucătorii celor două echipe au intrat în silenzio stampa până după fluierul de final al partidei, nu la fel s-a întâmplat cu cei doi conducători, care au fost extrem de vocali în ultima vreme. Războiul declaraţiilor a fost întreţinut permanent de către finanţatorul Timişoarei, Marian Iancu, însă Marius Stan a avut şi el, de fiecare dată, câte o replică pregătită. „Mariusică este păpuşarul din spatele acestei nenorociri în care se află campionatul României. Când gălăţenii se luptau la retrogradare, din banii luaţi pe bilete el cumpăra meciurile!", a tunat Iancu.

Ecran-gigant pentru fanii fără bilete

„Este indecent să publici aberaţiile unor «vieţuitoare» care mai întâi au ademenit pe cale oficială adversarul Oţelului din etapa a 32-a (n.r. - Iancu a anunţat că va cumpăra Brăneştiul), pentru ca apoi să-şi permită să decreteze că «Oţelul a omorât fotbalul». Practicile primitive ale «nemuritorilor» sunt tolerate, în timp ce formaţiile vinovate că «nu au băgat zeci de milioane în fotbal» (citat din­­­tr-un clasic care iubeşte cantitatea, nu calitatea) trebuie arse pe rug", a replicat Stan, printr-un comunicat de presă.

Pentru a-i mulţumi într-un fel şi pe suporterii Oţelului care n-au mai prins bilete la meciul cu Timişoara, conducerea clubului gălăţean a venit cu o soluţie. Se va amenaja un ecran-gigant la distanţă de câteva minute de stadion, pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru vizionarea partidei într-o atmosferă de arenă.

„Au jucat pe o stivă de «cărămizi»"

Stan a făcut dezvăluiri despre meciul cu Brăneştiul. „Un fotbalist de-al Victoriei mi-a mărturisit că n-a mai văzut în viaţa lui o stivă atât de mare de «cărămizi». Şi nu era vorba de cărămizi de construcţie, ci de grămezi de bancnote. Asta-i corectitudine? Să-i fie ruşine acestui măgar de la Timişoara", a spus Stan, cu referire la Iancu.

Marius Stan:

- Născut la 5 iunie 1957 în Hunedoara, Marius Stan s-a remarcat ca fotbalist la Oţelul. A făcut parte din celebra echipă care a învins Juventus, scor 1-0, în '88, în Cupa UEFA.
- După retrogradarea din '89, singura din cariera sa de jucător şi de conducător, Stan a lucrat timp de şase luni ca inginer metalurgist.
- Şi-a început cariera de conducător în vara lui '91, la Oţelul.
- În '98, după o ceartă cu Mihai Stoica şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Oţelului şi a activat, până în 2005, când s-a întors la club, în conducerea echipelor Rocar, Dunărea Galaţi, FC Vaslui şi Poli Iaşi.
- Când Oţelul s-a aflat la un pas de faliment, şi-a ipotecat locuinţa pentru a plăti datoriile.
- Deşi locuieşte în Galaţi, se tunde numai la Bucureşti.
- Visează să devină primar al Galaţiului.

Marian Iancu:

- Născut la 15 iulie 1965, a trăit până spre anii adolescenţei în afara României. Părinţii lui fuseseră detaşaţi cu serviciul în Europa de Vest, unde au locuit până când Marian a împlinit nouă ani.
- A locuit apoi lângă Stadionul Giuleşti şi a jucat fotbal în ligile inferioare, la echipe precum Laromet şi Mecanica Fină.
- S-a apucat de şcoala de şoferi şi a devenit mecanic auto. Era cunoscut ca Marian Ţiganu', cel pentru care Oltciturile n-aveau niciun secret.
- A prosperat, după Revoluţie, când a ajuns să deţină şapte magazine în care făcea comerţ cu piese Dacia. Apoi a intrat în business cu carburanţi şi petrol.
- În 2006 a ajuns în arest, fiind acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, în dosarul „RAFO".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite