Scheletul din dulapul lui „Corleone“. De ce a fost condamnat Mitică Dragomir la trei luni de închisoare corecţională: „A stat în frig şi cu şobolani în celulă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este cercetat sub control judiciar pentru că ar fi luat mită 3,1 milioane de euro de la fostul administrator al RCS&RDS Ioan Bendei, în schimbul cedării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 - mai 2011, când era preşedinte al LPF, Dragomir Dumitru a cerut 3,5 milioane de euro, din care a primit 3,1 milioane de euro de la Ioan Bendei, în contextul executării, în acea perioadă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, încheiat în 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de Bendei. Dumitru Dragomir a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare, decizia nefiind defintivă.

Puţini ştiu însă că Dumitru Dragomir, zis "Corleone", după numele mafiotului din faimosul film "Naşul", cel care a condus destinele Ligii Profesioniste de Fotbal între 1996 şi 2013, a mai fost închis.

Pe vremea comunismului, Dragomir era mare amator de barbut şi poker, jocuri scoase în afara legii. Fotbalist la mai multe echipe, Dragomir a ajuns faimos nu datorită performanţelor sale sportive, ci din cauza slăbiciunii sale de "cartofor". Pe 24 noiembrie 1976, "Corleone" a fost condamat la Râmnicu-Vâlcea la 3 luni de închisoare contravenţională pentru ca a fost surprins practicând jocuri de noroc ilegale. De aceeaşi pasiune se leagă al alt scandal, petrecut la Braşov, care s-a încheiat fără condamnare. După 1989, Dragomir ajunge pentru şapte luni (8 ianuarie - 8 august 1990) în arestul Poliţiei, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor obşteşti. Perchezitia la domiciliul lui "Corleone" i-a pus pe poliţişti în faţa unei averi imense: televizoare, videorecordere, radiocasetofoane, telefoane, congelatoare, librete CEC cu câştiguri în autoturisme, bijuterii, etc. După anchetă, Dragomir a fost însă achitat de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. "Bineînţeles că l-a marcat pe viaţă acea experienţă, mai ales că a stat în frig şi cu şobolani în celulă timp de şapte luni. De atunci, a început să se acopere de hârtii. În tot ceea ce face, întreabă juriştii, pentru că nu mai vrea să aibă problemele din trecut", spunea fostul internaţional Puiu Ionescu, care i-a fost avocat. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite