Salariu colosal pentru Guardiola la City: arabul care conduce clubul a anunţat pentru ce sumă s-a înţeles cu Pep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După două sezoane petrecute la Bayern, tehnicianul spaniol va ajunge din vară la Manchester, iar în Premier League se va reface un duel exploziv: Mourinho - Guardiola.

După doi ani de pauză, cea mai intensă rivalitate din lumea antrenorilor se reaprinde, de această dată în cel mai bogat campionat de pe planetă: Premier League.

Dacă în acest sezon, Jose Mourinho a luat titlul la pas cu Chelsea, iar Josep Guardiola n-a avut rival în Germania cu Bayern, din 2015-2016 situaţia se va schimba dramatic. Asta deoarece tehnicianul spaniol va părăsi Bavaria, unde s-a cam plictisit pe plan intern, în timp ce în Europa a dat-o în bară (Bayern a părăsit semifinalele Ligii, anul trecut, după 0-5 cu Real, iar acum a pierdut în aceeaşi fază cu Barcelona, 0-3 după manşa tur).

Guardiola se va muta cu arme şi bagaje la Manchester City pentru a-l înlocui pe chilianul Manuel Pellegrini, care astfel va plăti pentru un sezon în care n-a câştigat nimic.

„Îi dau 30 de milioane de euro“

După apariţia acestor informaţii, ele au fost confirmate de Khaldoon Al-Mubarak, omul de afaceri din Emirate care deţine clubul Manchester City.

„Pellegrini e, într-adevăr, un mare antrenor, însă, în momentul de faţă, Guardiola ne-ar fi mai util şi ne-ar ajuta mai mult. El va fi plătit cu aproximativ 30 de milioane de euro pe sezon. Orice antrenor şi-ar dori să lucreze în aceste condiţii la City“, a declarat arabul în vârstă de 40 de ani.

Klopp ar ajunge la Bayern

În contextul plecării lui Pep de la Bayern, au apărut primele zvonuri legate de numele înlocuitorului său pe banca bavarezilor.

Principalul favorit e Jurgen Klopp, care deja a anunţat că nu va mai continua la Borussia Dortmund, şi despre care s-a spus până de curând că va ajunge la Manchester City. Un alt nume vehiculat pentru banca lui Bayern e cel al lui Lucien Favre, elveţianul de 57 de ani care se află pe locul 2 în Bundesliga, cu Gladbach.

Dezastru la Munchen

Guardiola va părăsi actuala sa echipă după un sezon aproape ratat. Bayern a câştigat deja titlul, însă a fost eliminată din Cupa Germaniei în semifinale şi, aproape sigur, va părăsi şi Liga Campionilor în aceeaşi fază.

Mai mult, sâmbătă, bavarezii au pierdut în campionat, 0-1 pe teren propriu cu Augsburg. A fost al patrulea eşec suferit la rând de elevii lui Guardiola în toate competiţiile. Bayern nu mai traversase o astfel de criză de 24 de ani.
 

5 trofee a luat Guardiola cu Bayern: două titluri, o Cupă a Germaniei, o Supercupă a Europei şi un Mondial al Cluburilor.


Au împărţit trofeele în Spania
Cât timp Guardiola a fost la Barcelona şi Mourinho la Real Madrid, între cei doi tehnicieni a existat o egalitate aproape perfectă. Pep şi Mou s-au intersectat în sezoanele 2010-2011, 2011-2012 şi 2012-2013. În acest interval, fiecare a luat trei trofee pe plan intern, însă Guardiola şi-a trecut în cont şi Liga Campionilor la nivel continental. Iată bilanţul celor doi:

Guardiola la Barcelona

Titlul: 2010-2011
Cupa Spaniei: 2011-2012
Supercupa Spaniei: 2011
Liga Campionilor: 2010-2011

Mourinho la Chelsea

Titlul: 2011-2012
Cupa Spaniei: 2010-2011
Supercupa Spaniei 2012

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite