Ruşii, făcuţi de ruşine de războiul lui Putin! Strigătul unei rusoaice scârbite: „Devenim ostatici!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putin

Planeta se fereşte de tot ce vine din Rusia! Inclusiv de sportivii din această ţară, deşi, la prima vedere, aceştia n-au o vină directă pentru crimele de război comise de armata lor, în Ucraina.

Rusia dispare de pe harta sportului mondial! Pentru că invadarea Ucrainei a fost o decizie atât de revoltătoare din partea lui Vladimir Putin, încât se doreşte condamnarea ei. Prin toate mijloacele posibile!

Şi nu doar sporturile de echipă scot Rusia din circuitul competiţional. Mai nou, la disciplinele individuale, cum ar fi tenisul, sportivii care reprezintă Rusia sunt evitaţi de rivalii lor. Un caz concret a venit de la Monterrey (Mexic), unde ucraineanca Elina Svitolina (27 de ani, 15 WTA) a refuzat să joace cu rusoaica Anastasia Potapova (20 de ani, 115 WTA), în turul I, preferând să se retragă. Svitolina a cerut ca WTA să ia rapid măsuri pentru a condamna războiul din Ucraina.

Văzând această situaţie, rusoaica Potapova (foto) s-a aflat într-o situaţie delicată asupra căreia n-are, totuşi, niciun cuvânt de spus. Chiar şi aşa, ea a condamnat, printre rânduri, războiul, insistând pentru pace.

Potapova

Ce a scris Anastasia Potapova pe Instagram?

*În general, chiar din copilărie, ne alegem calea de dezvoltare. Chiar şi când eram un copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o ţară sau un partener de joc. E dificil să le explic oamenilor din politică faptul că pentru mine nu există niciun adversar dintr-o altă ţară. 

*Eu lupt pentru victorie, pentru cel mai bun joc al meu, pentru rezultatul meu. Acum, din păcate, noi, sportivii profesionişti, devenim ostatici ai situaţiei curente. 

*A juca tenis e alegerea şi visul nostru, pentru care muncim zilnic, antrenându-ne şi încercând constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar deşi sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor şi războiului. Pacea uneşte lumea şi cu toţii ar trebui să rămânem umani. Iar copiii ar trebui să continue să viseze.

CITEŞTE ŞI:

Svitolina a „şters“ Rusia din tenis: Decizie luată de WTA după revolta jucătoarei din Ucraina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite