Romania - Ucraina, LIVE TEXT, la Euro 2024: victorie istorică pentru tricolori după un meci electrizant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE - 17.53 - Final de meci: vis la Munchen, România - Ucraina, scor 3-0!

UPDATE 17.31 - Un suporter român a intrat pe teren, fiind scos pe teren de forțele de ordine. România - Ucraina, scor 3-0 după 73 de minute.

UPDATE 17.15 - Gol România! Drăguș a făcut 3-0, în minutul 58, după un corner. Vis la Munchen pentru fanii români!

UPDATE 17.11 - Gol România! Răzvan Marin, reușită cu un alt șut senzațional. România - Ucraina, scor 2-0, după 54 de minute.

UPDATE 17.04 - A început repriza a doua.

UPDATE 16.48 - România - Ucraina, scor 1-0, la pauză.

UPDATE 16.40 - Șutul lui Man, deviat în corner, a trecut la o palmă de poarta Ucrainei. Din corner, Stanciu a trimis direct pe poartă și a lovit transversala!

UPDATE 16.38 - Centrarea periculoasă a lui Mudryk, trimisă în corner de Drăgușin. România - Ucraina, 1-0, după 38 de minute.

UPDATE 16.30 - 1-0 ROMÂNIA! Gol fabulos Stanciu cu un șut senzațional, în minutul 30! România - Ucraina, scor 1-0!

UPDATE 16.23 - După 23 de minute, Ucraina domină posesia mingii, dar, deocamdată, fără a pune în mare pericol poarta apărată de Niță. România, în schimb, a avut un șut pe poartă prin Coman.

UPDATE 16.15 - Imagini emoționante oferite de ucraineni, înaintea meciului cu România, după cum Adevărul a arătat aici.

UPDATE 16.00 - A început partida de la Munchen!

UPDATE 15.48 - Jucătorii naționalei sunt susținuți din tribune de familiile lor, după cum se poate vedea mai jos:

UPDATE 15.43 - UEFA a oferit echipele de start și a remarcat sistemul ales de Edward Iordănescu, după cum Adevărul a scris aici.

UPDATE 15.29 - Premierul Marcel Ciolacu e prezent pe stadion pentru a urmări partida România - Ucraina. Până să ajungă pe arenă, el a făcut poze cu foarte mulți suporteri români.

UPDATE 15.23 - Răzvan Burleanu a făcut o poză de amintire, înaintea partidei, alături de legendarul Shevchenko, fost mare atacant ucrainean, dar și cu Mihai Dăscălescu, fost vârf la echipe precum Rapid și Astra Giurgiu.

Shevchenko, Dăscălescu și Burleanu, de la stânga. FOTO: Paul Cirican
Shevchenko, Dăscălescu și Burleanu, de la stânga. FOTO: Paul Cirican

UPDATE 15.17 - Avem echipa de start a României, iar aceasta conține o mare surpriză, după cum Adevărul a explicat aici.

---------------

România – Ucraina (astăzi, ora 16.00, Pro TV) e cel mai așteptat eveniment al zilei în țară! Pentru că, după calificarea rezolvată în noiembrie 2023, a sosit momentul debutului tricolorilor la Euro 2024. Iar acest meci marchează revenirea naționalei la un turneu final după 8 ani.

Denis Man. FOTO: Arhiva Adevărul
Denis Man. FOTO: Arhiva Adevărul

În 2016, prima reprezentativă a participat tot la un Campionat European, cel găzduit de Franța. Atunci, Alibec și compania au fost eliminați după faza grupelor. Acum, fanii speră la un rezultat mai bun prin atingerea optimilor.

La îndeplinirea acestui obiectiv poate contribui, astăzi, o victorie în meciul cu Ucraina. Un asemenea rezultat ar fi unul istoric pentru fotbalul românesc! Pentru că, în precedentele noastre cinci participări la Campionatele Europene, prima reprezentativă a câștigat un singur meci! Niciodată însă cel de debut. Victoria obținută datează de la Euro 2000, 3-2 cu Anglia, în ultima etapă din faza grupelor. Tot atunci, s-a și obținut singura calificare în fazele eliminatorii ale unui European pentru România. În rest, tricolorii au fost eliminați, de fiecare dată, după grupe la un Euro.

Euro 2024: Romania - Ucraina, LIVE TEXT, minut cu minut

România – Ucraina va fi transmis, astăzi, de la ora 16.00, de Pro TV și de platforma VOYO. Desfășurarea scorului, minut cu minut, va fi relatată și pe adevarul.ro.

Partida România – Ucraina va fi arbitrată de o brigadă din Suedia. La centru se va afla Glenn Nyberg. Acesta va fi ajutat de tușierii Mahbod Beigi și Andreas Söderkvist. În camera VAR, de arbitrajul video se vor ocupa Rob Dieperink (Țările de Jos), Pol van Boekel (Țările de Jos) și Jérôme Brisard (Franța).

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (Munchen, 16.00), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite