România debutează azi în grupe la Euro 2024. Momentul adevărului, cu Ucraina, de la ora 16.00

0
Publicat:

Naționala României a intrat în linie dreaptă pentru meciul de debut la Campionatul European din Germania. După o săptămână de pregătire în cantonamentul de la Wurzburg, tricolorii au plecat ieri la 9.30 spre München, unde vor întâlni astăzi Ucraina (ora 16.00). Sosirea în capitala Bavariei a avut loc la ora prânzului, după 15 minute de „regrupare” tricolorii fiind luați cu autocarul și duși la Hotelul Infinity, baza naționalei timp de două zile.

Tricolorii, la antrenamentul oficial pe arena din Munchen. Foto Sportpictures
Tricolorii, la antrenamentul oficial pe arena din Munchen. Foto Sportpictures

Membrii delegației României – jucători, staff tehnic, oficiali FRF, chiar și membri ai Comitetului Executiv – au luat trenul din Wurzburg către gara centrală din München. Conform protocolului semnat între UEFA și organizatori, la tren au fost atașate vagoane speciale, destinate exclusiv transportului naționalei noastre.

Totul a mers conform planului, astfel că sosirea în München s-a produs la miezul zilei, iar fotbaliștii și-au putut lua camerele în primire o oră mai târziu, după ce au fost transportați la hotel cu autocarul. Stabilimentul care-i găzduiește pe tricolori se află la 18 kilometri de Arena din München unde România joacă astăzi partida de debut la Euro 2024, contra vecinilor ucraineni.

Fanii naționalei, ținuți la distanță de oamenii de ordine

De-a lungul traseului, câteva zeci de români și câțiva străini interesați de Ianis Hagi au încercat să interacționeze cu delegația. Însă forțele locale de ordine, în colaborare cu jandarmi români, s-au asigurat că nimeni nu se apropie prea tare de jucătorii noștri. Mulți dintre ei îmbrăcați în galben, purtând tricourile naționalei, românii au strigat numele fotbaliștilor care urcau în autocar, apoi s-au unit pentru a scanda laolaltă „România, România, ole, ole, ole!”.

Fără vagonul cu numărul 13

Delegația României a avut rezervate două vagoane în trenul care a dus-o de la Wurzburg la München. Echipa și stafful tehnic au călătorit în vagonul 12, iar administrația FRF și stafful adițional, în vagonul 14. Vagoanele au fost alăturate în garnitura trenului, vagonul 13 lipsind din rațiuni de superstiție.

Jucătorii s-au relaxat, au jucat table și UNO și s-au bucurat de spațiul generos, în timp ce stafful tehnic a pus la punct ultimele detalii pentru antrenamentul din această seară. Trenul ICE 783 a rulat fără probleme, atingând viteze și de peste 190 km/h, reușind să ajungă la destinație chiar cu 15 minute mai devreme, în Gara Centrală din München.

Jucătorii naționalei, în trenul cu destinația Munchen. Foto frf.ro
Jucătorii naționalei, în trenul cu destinația Munchen. Foto frf.ro

Selecționerul Edi Iordănescu a afișat o mină îngrijorată, semn că presiunea meciului cu vedetele ucrainenilor își pune amprenta asupra sa. El a participat aseară la conferința de presă, alături de căpitanul Nicolae Stanciu, pentru ca de la ora locală 18.30 (un ceas mai târziu în România) să conducă antrenamentul oficial de dinaintea meciului cu țara vecină.

Tricolorii s-au cazat pentru „acțiunea Ucraina”, timp de două nopți, la INFINITY Hotel & Conference Resort, cel mai mare hotel din sudul Germaniei, același stabiliment care a găzduit reprezentativa Germaniei înaintea meciului de deschidere de la Euro 2024, cu Scoția.

Echipa probabilă a României: Fl. Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă.

Programul României la Campionatul European din 2024, în faza grupelor

Azi, ora 16.00: România - Ucraina, München

Azi, ora 19.00: Belgia - Slovacia, Frankfurt

22 iunie, ora 16:00: Slovacia - Ucraina, Düsseldorf

22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Köln

26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt

26 iunie, ora 19:00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite