România, mare surpriză la Campionatul European de polo din Croaţia. A învins favorita grupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala masculină de polo pe apă a României a învins echipa Olandei cu scorul de 12-8 (3-1, 3-3, 4-3, 2-1), vineri seara, la Dubrovnik, în primul său meci din Grupa D a Campionatului European din Croaţia.

Poloiștii din România, bucuroși după o frumoasă victorie. Foto Facebook FRP
Poloiștii din România, bucuroși după o frumoasă victorie. Foto Facebook FRP

Olanda, favorita grupei, a marcat primul gol, dar tricolorii au punctat apoi de trei ori la rând. Batavii au egalat în două rânduri, 3-3 şi 4-4, după care România nu a mai cedat controlul până la final, câştigând fără emoţii. Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Tudor Fulea 4 goluri, Silvian Colodrovschi 3, Matei Luţescu, Andrei Ţepeluş, Vlad Georgescu, Levente Vancsik şi David Belenyesi.

În celălalt meci al grupei, Slovacia a învins Slovenia cu 11-7. Următoarele partide vor avea loc mâine: România - Slovenia (18.45) şi Slovacia - Olanda (21.15).

Sistemul de calificare

Campionatul European de polo are două divizii. În prima sunt grupele A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia). În al doilea eșalon sunt grupele C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

Din grupele primei divizii, echipele clasate pe locurile 1-2 merg în sferturile de finală, iar cele de pe 3-4 în partidele de baraj pentru „sferturi”. Din grupele diviziei a doua, formațiile clasate pe pozițiile 1-2 merg la baraj, iar cele de pe 3 și 4 în meciurile de clasament. Așadar, dacă România câștigă grupa sau iese pe locul secund, va juca împotriva unei echipe din prima divizie, clasata pe 3 sau 4 în grupa sa. În caz de victorie, va ajunge între primele 8 echipe de la Euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite