România – Kosovo, chin fotbalistic, dar cu final fericit: „Tremurăm“ în drum spre Euro 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca și cum neputința noastră fotbalistică, clară ca lumina zilei, nu era o problemă suficient de mare, scoasă în evidență și în meciul cu Israel, marți, am pătimit și din cauza unui fenomen periculos pe care îl tot băgam sub preș: prezența huliganilor pe stadioanele țării!

Nicolae Stanciu, eroul României
Nicolae Stanciu, eroul României

România – Kosovo a avut un început anost, fără ocazii de poartă, și doar incidentul grav din cauza căruia vom plăti scump, a anulat efectul de somnifer al meciului, după primul sfert de oră. Paradoxal, putem spune că partida a început cu adevărat, după o întrerupere de mai bine de 40 de minute. Mai întâi, a fost marea ocazie a lui Ianis Hagi, titularizat de această dată, după ce cu Israel a rămas pe bancă. În minutul 23, mingea a ajuns la Ianis, după un luft al unui fundaș kosovar. Deși a avut timp să-și pregătească șutul, mijlocașul de 24 de ani a trimis mult pe lângă, negăsind spațiul porții!

La această ocazie, kosovarii au răspuns cu o fază și mai periculoasă. Ce-i drept, venită după o prostie comisă de Burcă. Acesta a trimis înapoi spre portar, mingea a fost interceptată de Muriqi al cărui șut a fost respins de pe linia porții de Drăgușin (28).

La cabine s-a intrat cu scorul de 0-0, însă nu înainte ca România să celebreze eliminarea celui mai bun atacant al oaspeților, Vedat Muriqi. În minutul 42, acesta a primit al doilea „galben“ pentru lovirea lui Screciu cu cotul. Așadar, Kosovo a fost nevoită să joace în zece oameni, mai bine de o repriză!

Penalty ratat de Stanciu

La reluare, România s-a zbătut ca o formație fără cap! Iar asta în fața unei echipe care a jucat în zece. Abia după 58 de minute, o minge „vândută“ de kosovari în fața careului propriu ne-a oferit un moment de bucurie. Mingea recuperată a circulat pe traseul Stanciu – Ianis Hagi – Coman, iar ultimul a obținut un penalty. Din păcate, ratat de Nicolae Stanciu al cărui șut a fost trimis în corner de portarul Muric de la Burnley (61).

Au urmat 20 de minute de chin fotbalistic, cu un joc greu de privit prestat de naționala României. Asta până când după o fază inițiată de Moruțan mingea a ajuns la Stanciu, care s-a revanșat pentru penalty-ul ratat și a deschis scorul (84).

S-a terminat 2-0 după golul lui Mihăilă (90+3) din pasa lui Rațiu, iar România a celebrat prima victorie după trei remize succesive cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2) în deplasare și cu Israel (1-1) acasă. Mai mult decât atât, grație succesului de marți, am eliminat Kosovo din cursa calificării pentru Euro 2024. Mergem însă bară la bară cu Israel cu care ne vom bate în continuare la locul 2, ultimul care duce la turneul final.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

Marți

România – Kosovo 2-0

Elveția – Andorra 3-0

Israel – Belarus 1-0

Clasament

1. Elveția 6 4 2 0 17-5 14

2. România 6 3 3 0 9-4 12

3. Israel 6 3 2 1 7-7 11

4. Belarus 6 1 1 4 4-11 4

5. Kosovo 6 0 4 2 5-8 4

6. Andorra 6 0 2 4 3-10 2

*Primele două clasate vor obține calificarea la turneul final.

Programul tricolorilor până la finalul campaniei

Belarus – România (12 octombrie, ora 21.45, Budapesta)

România – Andorra (15 octombrie, ora 21.45)

Israel – România (18 noiembrie, ora 21.45)

România – Elveția (21 noiembrie, ora 21.45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite