România, fără frică: Preşedintele Federaţiei Române de Tenis anunţă o victorie lejeră a fetelor în Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosac

Cu trei zile înaintea confruntării cu Cehia în care adversara porneşte cu prima şansă, preşedintele federaţiei, George Cosac, a făcut o declaraţie extrem de curajoasă.

Declaraţiile date, de la începutul săptămânii, de componenţii echipei de Fed Cup a României pot fi explicate în două feluri: fie că vorbim despre un curaj nebun, fie că se încearcă intimidarea adversarei.

Chiar dacă tricolorele vor înfrunta cea mai galonată echipă din istoria recentă a Fed Cup-ului, cu şase trofee cucerite în ultimii opt ani, şi, în ciuda faptului că în lotul României se află două jucătoare, Mihaela Buzărnescu (29 WTA) şi Ana Bogdan (105 WTA), care n-au câştigat niciun meci la simplu în 2019, Simona Halep (3 WTA) a vorbit, răspicat, despre câştigarea Fed Cup!

Discursul optimist al liderului României a fost preluat şi de George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT). „Cred că nu vom ajunge la dublu, am încredere în fetele care joacă la simplu şi vom încheia partida după meciurile de simplu“, a spus Cosac, indicând că tricolorele vor tranşa calificarea în semifinalele Fed Cup, după primele trei sau patru confruntări!

Din păcate, Cosac e contrazis, inclusiv de ultimul meci dintre cele două echipe. Atunci, în februarie 2016, tot în sferturile Fed Cup, România şi Cehia s-au duelat, dar la Cluj. A fost egalitate după meciurile de simplu, scor 2-2, iar Cehia a obţinut calificarea, după ce s-a impus la dublu.

Întrebat pe ce mizează, atunci când merge pe o calificare fără emoţii, Cosac a explicat: „Cu siguranţă, absenţa lui Kvitova e un avantaj. E o jucătoare în formă în acest început de sezon, stângace, foarte periculoasă pe suprafeţele rapide. Deci, din punctul ăsta de vedere, sigur, e un avantaj pentru noi“.

Suprafaţa de la Ostrava e dificilă, mai ales că e verde şi e greu de văzut mingea. Dar e aceeaşi suprafaţă pentru toată lumea. Important e să fim apte 100%, atunci când vom intra pe teren. Simona Halep 3 WTA  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite