România asistă la o poveste fotbalistică formidabilă: dovada că avem și patroni competenți în țară

0
Publicat:

Cei din urmă vor fi cei dintâi“. Iată o zicală care descrie perfect situația celor de la FC Botoșani. Care din principala candidată la retrogradare directă a ajuns să fie astăzi cea mai în formă formație din subsolul play-out-ului!

Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani. FOTO: Arhiva Adevărul
Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani. FOTO: Arhiva Adevărul

În decembrie, înainte de ultima rundă din 2023, cea cu numărul 21 din sezonul regulat, „Adevărul“ cataloga formația finanțată de Valeriu Iftime drept o „epavă fotbalistică“. La momentul respectiv, FC Botoșani era „lipită“ de ultimul loc, 16 din 16, cu zero victorii în 20 de meciuri, doar 9 puncte și un golaveraj groaznic: 18-39!

Spre lauda sa, Iftime nu doar că n-a depus armele dar, spre deosebire de alți patroni de la noi care își fac praf cluburile, a fost chiar în stare să îmbunătățească situația în pauza de iarnă. Iar un pas important a fost aducerea antrenorului Bogdan Andone (49 de ani) pe bancă. În 15 meciuri, toate în campionat, acesta a strâns 5 victorii, 4 remize și 6 înfrângeri. Un bilanț nesperat de bun pentru o echipă care, în decembrie, era în „moarte clinică“.

La ora actuală, FC Botoșani are cel mai bun parcurs dintre echipele din subsolul play-out-ului! Pentru că a strâns 10 puncte în ultimele cinci runde. Pe locul doi la acest capitol se află FC Voluntari, cu 8 puncte în ultimele cinci etape. Ambele formații păreau „îngropate“, la un moment dat, iar ascensiunea lor din ultimele săptămâni – la Voluntari șocul pozitiv s-a produs odată cu numirea antrenorului Florin Pîrvu în martie – a complicat lupta pentru rămânerea în Superliga românească.

Play-out, etapa a 6-a

Marți

Voluntari – FC U Craiova 0-0

Botoșani – Dinamo 2-1

Ieri

Universitatea Cluj – Poli Iași 1-0

Astăzi

UTA – Oțelul Galați 16.45

Hermannstadt – Petrolul 19.00

Clasament

1. Oțelul 30 de puncte

2. U Cluj 29p

3. Hermannstadt 28p

4. UTA 28p

5. Petrolul 26p*

6. Voluntari 22p

7. Botoșani 21p*

8. Poli Iași 21p*

9. Dinamo 20p*

10. FCU Craiova 19p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite