România a ajuns să privească de jos la Georgia: Lecția fotbalistică de la Euro ne bagă în depresie

0
Publicat:

Eșecul previzibil al naționalei de tineret, care l-a avut pe bancă pe Emil Săndoi (58 de ani), „groparul“ mai multor generații la Under 21, e cu atât mai dureros cu cât Georgia, cealaltă gazdă a turneului final, ne-a arătat că se poate face performanță la acest nivel în fața unor naționale redutabile.

Fanii români au trăit un Campionat European de coșmar. FOTO: Arhiva Adevărul
Fanii români au trăit un Campionat European de coșmar. FOTO: Arhiva Adevărul

Aflată în grupa A, Georgia U21 se pregătește acum de întâlnirea de sâmbătă, din sferturi, după ce a câștigat locul 1 în seria din care a făcut parte cu următoarele rezultate: 2-0 cu Portugalia U21, 2-2 cu Belgia U21 și 1-1 cu Olanda U21. Atenție: lotul Georgiei are 14 jucători care evoluează în campionatul intern, la formații precum Samgurali Tsqaltubo, Saburtalo sau Dila Gori, care pot fi catalogate oricum, numai niște forțe fotbalistice nu!

Dacă va obține o clasare între primele trei la această ediție a Campionatului European, Georgia U21 va fi prezentă, la anul, la Jocurile Olimpice de la Paris. Adică, obiectivul pe care l-am ratat noi cu brio și despre care actuala conducere FRF nu mai vorbește deloc.

U21 2023 Logo jpg

Euro 2023, tabloul sferturilor

Sâmbătă, 1 iulie

Georgia – Israel 19.00 (Tbilisi)

Spania – Elveția 22.00 (București, Stadionul Rapid)

Duminică, 2 iulie

Anglia – Portugalia 19.00 (Kutaisi)

Franța – Ucraina 22.00 (Cluj-Napoca, Cluj-Arena)

TVR transmite meciurile din cadrul Campionatului European de tineret.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite