Românca Sabrina Ionescu face senzație în baschetul american. Ce nou record a stabilit VIDEO

0
Publicat:

Sabrina Ionescu, jucătoarea de 26 de ani de origine română care evoluează de patru ani în WNBA, liga profesionistă de baschet din Statele Unite rezervată fetelor, continuă să aibă evoluții de senzație în baschetul american. Iar duminică 30 iunie a stabilit un nou record.

Sabrina Ionescu (stânga), o jucătoare de excepție FOTO Brandon Todd/New York Liberty
Sabrina Ionescu (stânga), o jucătoare de excepție FOTO Brandon Todd/New York Liberty

New York Liberty, echipa la care Sabrina Ionescu joacă din 2020, a învins duminică 30 iunie echipa Atlanta Dream cu 81-75 și este pe primul loc în liga feminină de baschet din Statele Unite, cu 16 victorii și doar trei înfrângeri. Iar echipa din New York a avut o revenire spectaculoasă, cea mai mare din acest sezon, după ce în prima repriză fusese condusă la 16 puncte diferență.

Sabrina Ionescu a avut din nou o evoluție excelentă, stabilind un nou record în istoria WNBA. Concret, Sabrina Ionescu devine prima jucătoare din istoria ligii americane de baschet feminin ce reușește să înscrie minimum un coș de trei puncte în 44 de partide consecutive. În partida de duminică 30 iunie, Sabrina a marcat 10 puncte, a avut patru pase decisive și patru recuperări și a depășit în plus granița celor 2.000 de puncte marcate în WNBA.

Și, grație, evoluțiilor Sabrinei Ionescu, New York Liberty este favorită în acest sezon pentru a ajunge în finala WNBA și pentru a câștiga primul titlu de campioană din istoria clubului înființat în 1997.

Din 2020, Sabrina Ionescu joacă pentru echipa New York Liberty în WNBA, iar în 2021 a devenit cea mai tânără jucătoare din istoria competiţiei care reuşeşte un triple-double, termen din baschet care desemnează cel puţin 10 pase decisive, 10 recuperări şi tot atâtea puncte reuşite într-o singură partidă.

Sabrina este prima jucătoare din istoria WNBA cu peste 500 de puncte, peste 200 de recuperări și peste 200 de pase decisive într-un singur sezon.

Anul trecut, Sabrina Ionescu a ajuns cu New York Liberty în finala WNBA, pierzând din păcate în fața echipei din Las Vegas.

Înainte de a ajunge în liga profesionistă de baschet feminin din Statele Unite, Sabrina Ionescu a devenit primul jucător din NCAA (campionatul nord-american universitar de baschet, bărbaţi şi femei) care a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive. Sabrina a jucat în NCAA pentru Oregon Ducks

Sabrina Ionescu a avut o strânsă prietenie cu superstarul Kobe Bryant, decedat din păcate în ianuarie 2020. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară pe 11 ianuarie 2019, iar Kobe Bryant, jucătorul care a făcut istorie la Los Angeles Lakers, i-a devenit mentor, învățând-o cum să îți îmbunătățească stilul de joc și venind regulat la meciurile ei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite