Robert Glință se retrage din activitatea competițională. Anunțul momentului făcut de multiplul campion la înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai valoroși înotători români din toate timpurile, multiplul campion la înot Robert Glință a anunțat marți, 17 ianuarie, că se retrage din activitatea competițională.

Robert Glință are 25 de ani FOTO arhiva personală
Robert Glință are 25 de ani FOTO arhiva personală

În vârstă de 25 de ani, Robert Glință, originar din Pitești, a făcut anunțul retragerii pe contul său de Facebook.

„A sosit momentul să fac un pas înapoi privind înotul de performanță. Cu suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de mult și m-a făcut să mă perfecționez. Fie ca a fost vorba de glorie sau durere, de eșec sau succes, volumul de responsabilitate, disciplină, dedicație, ambiție prin muncă asiduă pentru a îmi atinge scopurile și a depăși obstacolele au prins rădăcini adânci și vor fi mereu în codul meu genetic.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei a jucat un rol imens și a lăsat o urmă importantă în cariera și viața mea. Acest drum pe care mi l-am ales mi-a adus multe amintiri neprețuite și prieteni dragi, ce contează mai mult decât medaliile și trofeele.

Le mulțumesc prietenilor și fanilor pentru susținerea voastră și pentru că ați crezut mereu în mine.

Resursele sunt acum epuizate și este timpul să am grijă de sănătatea mea fizică, mentală, emoțională și spirituală”, a scris Robert Glință.

Apreciatul înotător are numeroase medalii europene și mondiale, plus zeci de recorduri naționale la înot. Robert Glință a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.

În 2021, Robert Glinţă a câştigat medalia de bronz în proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Abu Dhabi. Tot în 2021, Robert Glinţă a câştigat medalia de argint în proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Europene de nataţie în bazin scurt de la Kazan. El a stabilit şi un record naţional.

Multiplu medaliat european, Robert Glinţă a cucerit în mai 2021, la Campionatele Europene de la Budapesta, medalia de aur în proba de 100 de metri spate, devenind primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria nataţiei româneşti.

În 2015, Robert Glință a devenit campion mondial de juniori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite