Performanţă excelentă. Robert Glinţă, medalie de bronz la Campionatele Europene de Înot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert a făcut o cursă entuziasmantă FOTO: arhiva Adevărul
Robert a făcut o cursă entuziasmantă FOTO: arhiva Adevărul

Înotătorul român Robert Glinţă a reuşit o performanţă excelentă în seara zilei de miercuri 3 noiembrie, la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt de la Kazan, din Rusia. Robert a obţinut medalia de bronz în finala de 50 de metri spate.

Cu timpul de 22 secunde şi 74 de sutimi, Robert Glinţă a stabilit un nou record naţional. Robert a fost depăşit în finală doar de italianul Michele Lamberti (22 secunde 65 sutimi) şi de rusul Klement Kolesnikov (22 secunde 47 de sutimi). Cursa a fost una extrem de strânsă, ordinea pe podium fiind stabilită pe ultimii metri.

„Doamne, ce timp şi ce determinare pe băiatul acesta al nostru, cu toate durerile pe care le-a traversat!”, a scris pe Facebook Irina Glinţă, mama lui Robert, la scurt timp după încheierea cursei la care băiatul său a obţinut medalia de bronz.

Multiplu medaliat european, Robert Glinţă a cucerit în luna mai a acestui an, la Campionatele Europene de la Budapesta, medalia de aur în proba de 100 de metri spate, devenind primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria nataţiei româneşti.

                       

Vă mai recomandăm şi:

Robert Glinţă, campion european la înot: „Medalia de care sunt cel mai ataşat este cea pe care urmează să o cuceresc“

Robert Glinţă a devenit Cetăţean de Onoare al Piteştiului, locul în care campionul european a avut parte şi de beţe-n roate


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite