Rivaldo a criticat dur cluburile care au iniţiat Super Liga Europei: „O uriaşă lipsă de respect“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rivaldo

Fostul campion mondial, Rivaldo, s-a alăturat celor care au desfiinţat apariţia Super Ligii Europei, spunând că o astfel de competiţie ar lăsa echipele din România şi Europa de Est fără şanse reale de prezenţă pe prima scenă a fotbalului.

 Ambasadorul Betfair s-a arătat nemulţumit de planurile marilor cluburi şi crede că acestea au arătat o „uriaşă lipsă de respect” pentru echipele mai mici din întreaga lume, dar şi pentru fani. „Cu toţii am fost luaţi prin surprindere de anunţul celor 12 cluburi mari europene, dar cred că o asemenea competiţie nu ar trebui să existe şi sunt sigur că nu va exista. Din punctul meu de vedere, cluburile care au creat această ligă nouă arată o uriaşă lipsă de respect pentru alte cluburi şi pentru fanii lor, care sunt ferm împotriva ligii. Nu are sens să rezumăm întreaga elită a fotbalului european la doar 12 sau 15 echipe, fiindcă fotbalul european este mult mai câştigat având alături cluburi istorice şi alte cluburi răsărind din când în când în centrul atenţiei. Competiţia nu ar fi fost una corectă niciodată, dat fiind că organizatoarele şi-ar fi asigurat locul în ea indiferent de rezultate. A fost o decizie lipsită de respect pentru toate celelalte cluburile din întreaga lume

Apariţia unei Super Ligi ar face situaţia foarte dificilă pentru echipele din Europa de Est. Acum ele pot participa în Champions League sau Europa League dacă au performanţe bune în campionatele naţionale, dar un format ca cel propus ar face prezenţa lor acolo aproape imposibilă. Acest plan le-ar fi exclus, practic din competiţie.

O Super Ligă ar fi o lipsă totală de respect pentru alt cluburi care ar putea chiar să dispară fără banii de la UEFA. Cluburi din ţări precum România, Ucraina sau Polonia se bazează pe aceste venituri de la UEFA atunci când au performanţe bune, aşa că este trist cum cluburile mari privesc fotbalul fără bun simţ,” a completat Rivaldo pentru Betfair.

Cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii. Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter Milano, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid, au vrut să se „rupă“ de lumea fotbalului, jucând într-o competiţie la care 15 din cele 20 de participante ar fi avut acces în fiecare sezon, indiferent de rezultatele obţinute în stagiunea precedent. .În urma reacţiilor negative ale suporterilor, jucătorilor şi presei, proiectul a fost abandonat după 48 de ore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite