Riposta ruşilor: Pregătesc o mutare incredibilă după ce sportivii lor au fost interzişi la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, poate fi cel mai bine clasat jucător de la Kremlin Cup 2022
Rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, poate fi cel mai bine clasat jucător de la Kremlin Cup 2022

Mai sunt 56 de zile până la al treilea Grand Slam al anului (27 iunie – 10 iulie), însă această competiţie generează deja mai multe discuţii comparativ cu French Open, programat să înceapă mai devreme, mai precis, peste doar 20 de zile.

Trăim vremuri ciudate în care înaintea turneelor de Grand Slam se vorbeşte despre orice, numai despre tenis nu! 

Australian Open 2022 a fost umbrit de discuţiile despre vaccinare, iar acum, Wimbledon 2022 e despre excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus din cauza războiului.

Încă de când s-a luat această hotărâre, oficialii ruşi au căutat să minimalizeze impactul deciziei după cum Adevărul a scris aici. Iar acum, potrivit publicaţiei Blic (Serbia), ruşii pregătesc o măsură prin care să contracareze interzicerea jucătorilor ruşi şi bieloruşi la Wimbledon 2022.

Concret, Rusia vrea să organizeze, între 27 iunie – 10 iulie, când are loc turneul de la All-England Club, o competiţie de tenis, cu premii mari, în care să evolueze sportivi autohtoni, dar şi alţii care provin din ţări care se află în relaţii bune cu regimul de la Moscova. Vorbim despre Belarus, Kazakhstan, Armenia, Tadjikistan şi Kîrgîzstan!

Competiţia se va numi „Kremlin Cup“. Această întrecere, oricum, se organizează, anual, începând din 1990. Doar că, în mod normal, avea loc spre sfârşitul sezonului. Chiar şi Simona Halep a evoluat la ediţia din 2021, desfăşurată în luna octombrie. Atunci, constănţeanca s-a oprit în sferturi, după o înfrângere cu Maria Sakkari (7 WTA), scor 4-6, 4-6. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite