CTP salută iminenta excludere a ruşilor de la Wimbledon printr-un editorial savuros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu, un împătimit al tenisului
Cristian Tudor Popescu, un împătimit al tenisului

Cristian Tudor Popescu a fost încântat, atunci când a văzut informaţia publicată de Reuters, care face înconjurul lumii.

Wimbledon 2022 (27 iunie – 10 iulie) riscă să genereze o nouă situaţie controversată, după cum Adevărul a scris aici. Pentru că, potrivit Reuters, organizatorii Grand Slam-ului care se joacă pe iarbă ar fi luat deja decizia excluderii sportivilor din Rusia. Anunţul oficial urmează să fie făcut, în acest sens.

Dacă se va şi întâmpla acest lucru, şi sunt şanse mari să fie aşa, având în vedere sursa informaţiei, Wimbledon 2022 se va desfăşura fără nume grele. Precum Rublev (8 ATP), un sportiv rus care, la un moment dat, a scris „Nu războiului!“ pe ecranul camerei, după un meci jucat la Dubai. Decizia excluderii de la Wimbledon, dacă va veni, va afecta şi astfel de sportivi care, în mod clar, au condamnat agresiunea militară din Ucraina, deşi s-au născut în Rusia.

În ciuda acestei situaţii, Cristian Tudor Popescu e de acord cu iminenta excludere a ruşilor de la Wimbledon. În rubrica sa săptămânală în Gazeta Sporturilor, reputatul comentator a publicat un text savuros, intitulat inspirat, „Vimbliedon“, cu aluzie la modul în care ruşii pronunţă numele întrecerii de la All England Club. Redăm, în rândurile de mai jos, fragmente din textul semnat de CTP, cu precizarea că varianta integrală poate fi citită aici.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

Se conturează interzicerea participării jucătorilor şi jucătoarelor de tenis din Rusia (posibil şi din Belarus) la Wimbledon.

E dreaptă o astfel de hotărâre?

Da, este.

...Şi individual, jucătorii ruşi sunt datori să sufere. Simplii cetăţeni ai Rusiei sunt loviţi acum de sancţiunile economico-financiare ale Occidentului, trebuie să facă faţă devalorizării rublei, creşterii preţurilor, lipsei de produse de bază, şomajului, mulţumită războiului lui Putin.

Ca să joace totuşi, Rusia poate organiza pentru ei un Vimbliedon la Moscova, cu participarea jucătorilor din China, Koreea de Nord, Iran...

CITEŞTE ŞI:

Englezii au tăiat în carne vie: Rusia şi Belarus, excluse oficial de la Wimbledon! Comunicat acid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite