Reacția mamei Reevei după ce Oscar Pistorius, ucigașul fiicei sale, a fost eliberat condiționat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost eliberat condiţionat, la aproape 11 ani de la uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, un caz intens mediatizat pe întreaga planetă la momentul respectiv.

Oscar Pistorius, altetul care și-a ucis iubita. Foto Arhivă Adevărul
Oscar Pistorius, altetul care și-a ucis iubita. Foto Arhivă Adevărul

Pistorius, care a petrecut aproximativ 8 ani şi jumătate în spatele gratiilor, a părăsit vineri dimineaţă închisoarea din Atteridgeville, de la periferia capitalei Pretoria şi se află "la domiciliul său", a anunţat Departamentul Serviciilor Penitenciare din Africa de Sud.

Mama Reevei Steenkamp a avut o primă reacție după ce ucigașul fiicei sale a ieşit din închisoare. Ea a spus, prin ientermediul unui comunicat, că familia sa "a ştiut întotdeauna că eliberarea condiţionată face parte din sistemul juridic sud-african" şi că "legea trebuie să-şi urmeze întotdeauna cursul". Tototdată, June Steenkamp a salutat condiţiile impuse de comisia de eliberare condiţionată - care includ cursuri de gestionare a furiei şi programe privind violenţa.

Vrea să trăiască în liniște

"S-a făcut dreptate pentru Reeva? A stat Oscar destul în închisoare? Nu poate exista niciodată dreptate, dacă persoana iubită nu se va mai întoarce niciodată, şi nicio perioadă de timp petrecută după gratii nu o va aduce pe Reeva înapoi. Noi, cei care am rămas, suntem cei care ispăşesc o condamnare pe viaţă", a scris June Steenkamp.

Oscar și Reeva, o relație încheiată tragic
Oscar și Reeva, o relație încheiată tragic

"Singura mea dorinţă este să mi se permită să-mi trăiesc ultimii ani în pace, concentrându-mă în continuare pe Fundaţia Reeva Rebecca Steenkamp, pentru a continua moştenirea Reevei", a încheiat June Steenkamp.

Omorâtă după 3 luni de relație

Reeva Steenkamp, care avea 29 de ani când a murit, era absolventă de drept şi model de succes, care a lucrat şi ca prezentatoare TV şi a apărut într-un reality show numit Tropika Island of Treasure. Ea plănuia să înfiinţeze o firmă de avocatură pentru a ajuta femeile abuzate. Reeva avea 3 luni de relaţie cu Pistorius când acesta a tras 4 focuri de armă cu un pistol prin uşa de la baie, în primele ore ale zilei de 14 februarie 2013.

Cu un an înaintea acestui tragic eveniment, sextuplul campion paralimpic, supranumit "Blade Runner" din cauza protezelor sale de carbon, a intrat în legenda sportului, după ce a concurat alături de atleţi valizi în proba de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, o premieră pentru un sportiv cu ambele picioare amputate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite