Fostul campion paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat, la 11 ani după ce și-a ucis iubita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul campion paralimpic Oscar Pistorius va fi eliberat condiționat din închisoare, la aproape 11 ani după ce și-a ucis iubita. El va părăsi penitenciarul în ianuarie 2024, potrivit BBC News.

Oscar Pistorius FOTO Facebook
Oscar Pistorius FOTO Facebook

Sextuplu campion la Jocurile Paralimpice, Oscar Pistorius, acum în vârstă de 37 de, a fost  găsit vinovat de uciderea fostei sale iubite, Reeva Steenkamp, un model sud-african.

În 2016, fostul campion a fost condamnat de un tribunal sud-african la 13 ani de închisoare.

Oscar Pistorius a insistat că a confundat-o cu un intrus

Oscar Pistorius a împuşcat-o pe partenera sa în propria casă, pe 14 februarie 2013, dar a insistat că a confundat-o cu un intrus. 

După 10 ani și nouă luni de la comiterea faptelor, comisia de eliberare condiționată a stabilit eliberarea sa condiționată pentru data 5 ianuarie 2024.

June Steenkamp, mama Reevei Steenkamp, care nu s-a opus eliberării pe cauțiune, a arătat, într-o scrisoare trimisă comisiei de eliberare condiționată, că se întreabă dacă „problemele uriașe de furie" ale lui Pistorius au fost cu adevărat tratate în închisoare.

„Îngrijorată pentru siguranța oricărei femei"  

Ea s-a declarat „îngrijorată pentru siguranța oricărei femei" care intră acum în contact cu el.

June Steenkamp nu a participat la audierea pentru eliberarea condiționată de vineri, de la închisoarea Atteridgeville, aflată în apropiere de Pretoria.

Mama Reevei, care și-a pierdut și soțul la începutul acestui an, a declarat că presiunea asupra familiei a fost imensă.

Audiereea de vineri pentru eliberarea condiționată a lui Pistorius a fost a doua în mai puțin de un an.

Prima sa solicitare a fost respinsă în luna martie, pentru că nu îndeplinise perioada minimă de detenție. Curtea Constituțională din Africa de Sud a decis că aceasta a fost o greșeală, ceea ce a dus la audierea de vineri pentru eliberarea condiționată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite