Rafael Nadal, de neoprit în 2024. Victorie convingătoare, în care a cedat doar 3 game-uri

0
Publicat:

Rafa Nadal s-a calificat en-fanfare în ”sferturile” turneului de la Brisbane, după ce a trecut lejer, 6-1, 6-2 de australianul Kubler. Spaniolul a etalat din nou un nivel excelent, deși abia a revenit în circuit după un an de pauză.

Rafael Nadal, la a doua victorie în acest sezon. Foto EPA EFE
Rafael Nadal, la a doua victorie în acest sezon. Foto EPA EFE

După 7-5, 6-1 cu Thiem, meci în care a servit perfect, Rafa a continuat să joace neaşteptat de bine şi în ”optimi” contra lui Kubler. Primul set nu a avut istoric, campionul iberic dominându-și adversarul atât pe primul serviciu, cât și pe serviciul doi. Al doilea set s-a jucat după aceleaşi coordonate, cu menţiunea că a fostul număr unu mondial a fost şi mai agresiv, căutând să scurteze punctele şi să lovească decisiv, scrie Eurosport.

După o oră şi 21 de minute, Rafael Nadal s-a calificat în sferturile de finală, unde va avea un alt adversar care nu face parte din topul tenisului: Jordan Thompson, poziția 55 ATP. Rafa speră să prindă cât mai multe meciuri în picioare înainte de Australian Open, competiţie pe care a câştigat-o în 2009 şi 2022.

Emma Răducanu, învinsă la Auckland

O altă revenire în tenisul mondial nu s-a încheiat cu happy end. Emma Răducanu a fost eliminată la Auckland, după ce o bătuse pe Gabriela Ruse în runda inaugurală. Jucătoarea britanică de origine română s-a înclinat în fața ucrainencei Elina Svitolina, a doua favorită, cu 6-7 (5), 7-6 (3), 6-1, în acestă dimineață, în optimile de finală ale turneului WTA 250 din Noua Zeelandă.

Emma (301 WTA), aflată la doar al doilea meci din aprilie 2023 încoace, a fost nevoită să se recunoască învinsă după aproape 3 ore de joc în fața unei jucătoare care la finalul lui 2022 a devenit mămică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite