Rafael Nadal mai poate. Meci impresionant la revenirea în circuitul ATP

0
Publicat:

Rafael Nadal a revenit în circuitul masculin cu o victorie impresionantă. După o pauză de aproape un an, toți ochii au fost ațintiți asupra ibericului, pentru a vedea dacă nivelul său de joc se mai ridică la cel al anilor trecuți. Și ”Matadorul” a răspuns cu un joc entuziasmant, chiar dacă a fost etalat în fața unui jucător măcinat și el de probleme de sănătate în ultima vreme, Dominic Thiem.

Rafael Nadal, fericit după o revenire superbă pe teren. Foto EPA EFE
Rafael Nadal, fericit după o revenire superbă pe teren. Foto EPA EFE

Rafael Nadal și jucătorul austriac s-au întâlnit în turul întâi de la Brisbane (250 ATP), după ce au stat departe de elita tenisului din cauza unor accidentări. Fără meci la simplu de la înfrângerea suferită la Openul Australiei, în urmăcu un an, ibericul ajuns pe locul 672 ATP a etalat un nivel excelent, impunându-se în fața fostului câștigător de la US Open cu 7-5, 6-1.

Fanii tenisului, care îi puneau sub semnul întrebării cariera sportivă după cele două operaţii la şold, au avut motive de bucurie. Rafa a fost imperial pe propriul serviciu, pierzând doar 3 puncte atunci când a servit în primul set și tot atâtea în setul doi. Thiem a reușit să mențină ritmul până la 5-5, dar a capotat la 5-6. Austriacul a acuzat șocul finalului primului set și cedat actul secund, pe fondul unui joc bun al lui Rafael Nadal.

În turul secund de la Brisbane, Rafa îl va înfrunta pe învingătorul din disputa Karatsev - Kubler, în care rusul este favorit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite