Radu Drăgușin, cel mai tare transfer din istoria fotbalului românesc. Negocierile au intrat în linie dreaptă

0
Publicat:

Radu Drăgușin e la un pas distanță de a ajunge puternic campionat al lumii, Premier League. Românul s-a înțeles deja cu Tottenham, iar clubul londonez negociază acum cu Genoa termenii mutării.

Radu Drăgușin, cel mai curtat jucător român. Foto Facebook
Radu Drăgușin, cel mai curtat jucător român. Foto Facebook

Fabrizio Romano, cel mai cunoscut jurnalist specializat pe transferuri, a anunţat pe 31 decembrie că Tottenham şi Drăguşin s-au înţeles asupra contractului, rămânând de stabilit doar suma pe care "grifonii" o vor primi în schimbul românului. Expertul a anunțat în urmă cu puține minute că Spurs și Genoa s-au așezat la masa negocierilor.

Italienii cer 30 de milioane de euro în schimbul internaționalului român, britanicii oferă în primă instanță 25 de milioane de euro. Oricare va fi suma transferului, o astfel de mutare urmează să-l transforme pe fundașul de 21 de ani în cel mai scump jucător român din istorie.

Tottenham, apărare în piuneze

Tottenham, echipă cu mari probleme în apărare - a primit cele mai multe goluri în Premier League în ultimele meciuri - îi are pe Romero şi Van de Ven accidentaţi și joacă pe în centrul defensivei Emerson Royal şi Ben Davies, ambii fundaşi laterali la bază.

Antrenorul Ange Postecoglou a cerut conducerii întărirea apărărării cu Radu Drăgușin și cu Jean-Clair Todibo, fundașul de 24 de ani de la Nice. Însă doar transferul românului stă în picioare, după ce francezul a fost ”deturnat” de Chelsea, o altă echipe cu nume, dar cu mari probleme în campionat.

"Negocierile între Tottenham și Genoa pentru Radu Drăgușin au început, după ce Spurs a ajuns la un acord cu fundașul român. Tottenham are încredere că negocierile vor avansa, în contextul în care acestea continuă zilnic. Nicio schimbare în privința achiziționării lui Jean-Clair Todibo, mutarea este ca și căzută", a anunțat Fabrizio Romano.

A fost driblat o singură dată în 18 meciuri din Serie A

Și presa engleză dă ca sigur transferul românului și i-a făcut acestuia un portret prin care explică interesul lui Tottenham asupra unui jucător fără o cotă mare în fotbalul internațional. Cei de la WhoScored scriu că marele atu al lui Drăgușin este vârsta sa: 21 de ani. În plus, statisticile din Serie A spun multe: Radu e în top în ceea ce privește pasele sale extrem de exacte, dar și precizia în intervenţii: românul are cea mai bună rată la tacklinguri dintre toţi jucătorii din Serie A.

Internaționalul românesc ocupă locul al patrulea în rândul fundaşilor din Serie A la capitolul pase/meci (36,7) și se mândrește cu cea de-a doua rată de reușite la pase compolete (82,5%). ”Drăgușin este extrem de greu să fie depășit. Are o rată de succes la tacklinguri de 93,8%, cel mai bun dintre cei 232 de jucători care au avut măcar 15 astfel de intervenţii în actuala stagiune din Serie A. De-a lungul a 18 apariții în tricoul lui Genoa în acest sezon, Drăgușin a fost driblat doar o singură dată", au notat britanicii.

Top transferuri români, la ora actuală

1. Dennis Man - 15 milioane de euro (FCSB - Parma), 2021

2. Nicușor Stanciu - 9,8 milioane de euro (FCSB - Anderlecht), 2016

3. Valentin Mihăilă - 8,5 milioane de euro (U Craiova - Parma), 2020

4. Vlad Chiricheș - 8,5 milioane de euro (FCSB - Tottenham), 2013

5. Alexandru Mitriță - 8 milioane de euro (U Craiova - New York City), 2019

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite