Radu Banciu, despre Simona Halep: „Nu e o jucătoare ieşită din comun. Să nu ne ambalăm, că nu este o performanţă răsunătoare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Banciu a stârnit numeroase polemici în spaţiul public, în ultimul timp
Radu Banciu a stârnit numeroase polemici în spaţiul public, în ultimul timp

Realizatorul emisiunii „Lumea lui Banciu“ de la B1 TV, Radu Banciu, a comentat parcursul lui Halep la turneul de la Doha, pe care românca l-a câştigat duminică seara, precizând că această performanţă nu este una „răsunătoare“ şi că Simona „nu e o jucătoare ieşită din comun“.

Banciu consideră că Halep trebuie să câştige măcar un turneu de Mare Şlem pentru a intra în clubul select al marilor jucătoare ale lumii. Realizatorul TV adminte că Simona are câteva calităţi remarcabile, dar susţine că e nevoie de mai mult de atât pentru a o putea considera o sportivă de top.

"Simona Halep nu e o jucătoare ieşită din comun, ea nici nu s-a apropiat măcar de câştigarea unui turneu de Mare Şlem. Este o jucătoare harnică, disciplinată, corectă. Avea unghiile mai frumos făcute decât nemţoaica (n.r. Angelique Kerber), dar atât, nu se poate vorbi de vreun mare talent. Dă puternic în minge, e inimoasă, bătăioasă, dar când participi într-o competiţie e important să te compari şi cu adversarele. 

În momentul de faţă, în tenisul feminin e un vid de putere. Nu e deloc seminificativ cine e pe locul 1. În ultimii cinci ani au fost vreo 20 de jucătoare pe locul 1. Surorile Williams sau <<fraţii Williams>>, sunt la apus de carieră, restul fetelor sunt de aceeaşi valoare, dar niciuna nu e extraordinară", a spus Banciu în cadrul emisiunii pe care o realizează la B1 TV.

Performanţele Simonei Halep, "frecţie la picior de lemn"

Realizatorul TV e de părere că Halep mai are mult până să ajungă la nivelul legendelor tenisului feminin: "Dacă Halep ar fi prins perioadele de vârf ale Martinei Navratilova, Martinei Hingis sau Steffi Graf, situaţia ar fi fost cu totul alta. Astăzi, însă, are un culoar pentru că Radwanska, Azarenka sau Errani nu sunt nişte nume de rezonanţă, aşa că să nu ne ambalăm că nu este o performanţă răsunătoare. Să fii locul 9 în lume, când tu ai avut numărul 1 mondial e ca şi cum ai spune de naţionala de handbal că s-a calificat în sferturi la Campionatul Mondial. Dacă va câştiga un turneu de Mare Şlem şi va ajunge la nivelul lui Navratilova, Hingis, Graf, atunci putem discuta. Deocamdată e o frecţie la un picior de lemn, care nu ne ajută cu nimic"

Banciu a pus pe tapet şi contribuţia Federaţiei Române de Tenis la succesele lui Halep, analizând şi câştigurile financiare ale jucătoarei, din care, în opinia sa, "nu se poate trăi". "Nu e succesul nostru, ca naţiune, e succesul ei individual. România n-a mişcat un deget în acest sens. Tenisul este un sport pe barba ta. Dacă reuşeşti, îţi plăteşti antrenorul, cazarea, transportul şi nu rămâi chiar cu atâţi bani pe cât scriu ziarele. Să nu credeţi că dacă Halep a luat un milion de dolari anul trecut şi încă vreo 500.000 de dolari acum (n.r. a fost premiată cu 440.000 de dolari pentru câştigarea turneului din Qatar) poate trăi decent. Trebuie să mai tragă foarte mult ca să obţină ceva", a mai spus Radu Banciu.

În cadrul aceleiaşi emisiuni difuzată la 20 ianuarie, Banciu a lansat o serie de acuzaţii la adresa Republicii Moldova, precizând că această ţară este „lider european“ la consumul de alcool, prostituţie şi analfabetism. Pentru aceste afirmaţii, realizatorul TV a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

CITIŢI ŞI:

Simona Halep a spulberat-o pe Angelique Kerber şi a câştigat în stil de mare campioană turneul de la Doha

Simona Halep, campioana sincerităţii şi a modestiei: „Nu credeam că pot câştiga la Doha!“

Radu Banciu, amendat de CNCD după ce i-a jignit pe moldoveni

VIDEO Radu Banciu: „Pe mine nu mă prindeţi în ofsaid. Nimeni nu poate să-mi închidă gura”

Grigore Cartianu despre Radu Banciu: „E un accident al speciei umane. Trebuie să fii porc să zici că toate studentele rămân borţoase”

O studentă moldoveancă îi răspunde lui Banciu: „Sunt o curvă, studentă în România, care nu a rămas gravidă din primul semestru. Ura!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite