Simona Halep a spulberat-o pe Angelique Kerber şi a câştigat în stil de mare campioană turneul de la Doha

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, cu trofeul în mână după câştigarea finalei de la Doha, în Qatar FOTO Reuters
Simona Halep, cu trofeul în mână după câştigarea finalei de la Doha, în Qatar FOTO Reuters

Simona Halep a avut nevoie de doar o oră şi şase minute pentru a se impune în finala jucată cu nemţoaica Angelique Kerber, la Doha. Românca a câştigat cu scorul de 6-2, 6-3, acesta fiind primul turneu WTA adjudecat de jucătoarea noastră în 2014.

Simona Halep a fost revelaţia turneului WTA de la Doha. Deşi a întâlnit adversare foarte puternice, printre care Sara Errani din Italia sau Agnieszka Radwanska din Polonia, românca a jucat ce a ştiut ea mai bine în capitala Qatarului şi s-a impus în cele din urmă, după un categoric 6-2, 6-3 cu Angelique Kerber în marea finală, la capătul unei partide care a durat doar o oră şi şase minute.

Simona Halep, campioana sincerităţii şi a modestiei: „Nu credeam că pot câştiga la Doha!“

Cu un psihic foarte puternic, stăpână pe sine şi pe loviturile sale, Halep a doborât fiecare adversar în drumul spre finală, dovedind încă o dată, dacă mai era nevoie, că este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA. 

În faţa Simonei, Kerber a fost aproape inofensivă şi incapabilă să returneze mingile trimise în lung de linie de româncă. Jocul la fileu şi loviturile cu reverul au fost alte două atuuri care au făcut diferenţa în finala de la Doha. Pentru Halep acesta a fost primul turneu câştigat în 2014 şi al şaptelea în întreaga carieră (în 2013 le-a câştigat pe celelalte şase). 

Graţie succesului de la Doha, românca a acumulat 900 de puncte WTA, care o ajută să urce pe locul 9 în ierarhia mondială. Halep, care a fost răsplătită, totodată, cu 441.000 de dolari, va participa săpămâna viitoare la turneul de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care se va desfăşura în perioada 17-23 februarie. În primul meci Simona va juca împotriva franţuzoaicei Alizee Cornet (locul 25 mondial), marţi, 18 februarie, la ora 10.00, ora României.


Simona Halep urcă pe podium, în aplauzele sutelor de spectatori prezenţi în tribunele sălii "Khalifa". "A fost o săptămâna minunată pentru mine, aici, la Doha. Mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Acesta e cel mai mare turneu pe care îl câştig, sunt mult mai încrezătoare acum. Îmi place tenisul, îl joc cu plăcere, îmi place să fiu alături de voi", a mărturisit cu sinceritate Simona, cu prilejul premierii.

Şeicii qatarezi îi înmânează conaţionalei noastre trofeul cucerit la Doha.

În aceste momente se desfăşoară festivitatea de premiere. Prima care este premiată e Angelique Kerber. "O felicit pe Simona pentru succesul din această seară", a spus nemţoaica.


Halep - Kerber 6-2, 6-3

6-3. Simona Halep a făcut break-ul, după o dublă greşeală a lui Kerber şi a câştigat partida. 

5-3 Simona mai face un punct şi are nevoie de un break pentru a câştiga partida.

4-3. Kerber reduce din diferenţă.

4-2. Simona câştigă, cu puţine emoţii, încă un game şi se apropie de câştigarea partidei. Dacă nu va pierde pe propriul serviciu, se va impune în finala de la Doha. Stere Halep o apaludă în picioare pe fiica lui.

3-2. Halep fructifică una dintre cele trei şanse de break şi preia pentru prima dată conducerea în setul secund.

2-2. Simona se ţine scai de nemţoaică. Românca are un mental de fier şi nu cedează, chiar dacă Angelique Kerber domină în unele momente jocul.

2-1. Kerber câştigă din nou pe propriul serviciu.

1-1. Simona salvează o minge de break şi egalează la game-uri.

0-1. Nemţoaica începe bine setul secund şi îşi câştigă serviciul.


6-2. După un game foarte disputat (Kerber a avut patru mingi de break), Simona face punctul câştigător şi îşi adjudecă primul set.

5-2. Nemţoaica face al doilea punct al meciului, pe propriul serviciu. Halep serveşte pentru câştigarea setului.

5-1. Simona îşi câştigă din nou serviciul şi e la un singur punct de câştigarea primului set.

Zeci de suporteri români sunt prezenţi la Doha şi o susţin pe Halep. Câteva steaguri tricolore flutură în tribune.

4-1. Evoluţie încântătoare a româncei în game-ul al cincelea. Deşi Kerber a condus cu 40-15, Simona a revenit uluitor şi a făcut al doilea break al partidei.

3-1. Game alb câştigat de Simona.

2-1. Nemţoaica îşi câştigă serviciul.

2-0. Simona câştigă încă un game pe propriul serviciu. Kerber pare depăşită de miza meciului.

Părinţii Simonei, Stere şi Tania Halep, se află în tribunele arenei din Doha, unde îşi încurajează fiica.

1-0. Debut excelent de meci pentru Simona, care câştigă primul game pe serviciul adversarei.


Simona Halep se află momentan pe locul 10 mondial, dar dacă va câştiga finala de la Doha, va mai urca o poziţie, devansând-o pe Sara Errani din Italia, pe care a eliminat-o în sferturile turneului qatarez. Aceasta va fi a zecea finală din întreaga carieră a româncei. La duelurile directe scorul este 1-0 în favoarea Simonei, care a bătut-o pe Kerber acum cinci ani, la turneul de la St. Raphael. 

Graţie calificării în finala de la Doha, Halep a primit din partea organizatorilor 220.200 de dolari şi 585 de puncte WTA.

CITIŢI ŞI:

Simona Halep, campioana sincerităţii şi a modestiei: „Nu credeam că pot câştiga la Doha!“

Simona Halep s-a calificat în finala de la Doha, după un meci fabulos cu Radwanska, locul 4 mondial

Simona Halep, despre jocul său în semifinala de la Doha: „Sunt foarte mulţumită de prestaţia mea”

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite