Rădoi e istorie: Cine poate veni în locul lui la naţională, după meciurile din noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Actualul selecţioner, în vârstă de 40 de ani, îşi va încheia mandatul după partidele cu Islanda de acasă (11 noiembrie) şi cu Liechtenstein în deplasare (14 noiembrie).

Mirel Rădoi a preluat echipa naţională înaintea barajului pentru Euro 2020 şi o va lăsa urmaşului său înaintea unui alt baraj, cel pentru Mondialul din 2022. Acesta e scenariul cel mai probabil, în condiţiile în care România e de acum favorită la locul 2 în grupa J, cel care duce la două baraje de calificare pentru un loc la turneul final.

Cine va veni însă în locul lui Rădoi? Chiar actualul selecţioner a vorbit despre variantele pe care Federaţia Română de Fotbal (FRF) le are la dispoziţie.

Ce a spus Mirel Rădoi? 

*Avem Olăroiu, Olăroiu şi Olăroiu. E datoria celor de la FRF să facă tot posibilul pentru a-l aduce pe Olăroiu. Dacă vrei să-l aduci doar pentru baraj, eu cred că Olăroiu nu vine.

*Boloni e o altă variantă, pentru că şi el e liber de contract. Mai ai şi Gâlcă, e liber de contract şi el. 

*Şi mai e Piţurcă, avem patru antrenori liberi de contract, care ar putea fi pe lista FRF-ului.

Olăroiu, cele mai bune rezultate. Boloni, cel mai experiementat

Într-adevăr, dintre numele pe care le-a pomenit Rădoi, Cosmin Olăroiu (52 de ani) şi Ladislau Boloni (68 de ani) sunt, la prima vedere, cele mai bune variante pentru echipa naţională. Şi amândoi sunt liberi de contract. Oli se află în litigiu cu chinezii de la Jiangsu Suning, care l-au „ţepuit“ desfiinţând clubul după ce românul a câştigat titlul!

Boloni e fără angajament după ce a încheiat conturile cu Panathinaikos, la finalul sezonului trecut. 

Dintre cei doi, Olăroiu are rezultatele mai bune de partea sa, el câştigând 15 trofee în diferite ţări, începând din 2007, de când a plecat din fotbalul românesc. De asemenea, Oli a mai fost selecţioner, o scurtă perioadă, în Arabia Saudită, fiind pe banca acestei naţionale la Cupa Asiei din 2015.

Boloni, în schimb, e mai experimentat. El a mai fost selecţioner al României, în perioada 2000-2001, când a şi început un schimb de generaţie, renunţând la fotbalişti precum Miodrag Belodedici şi promovând jucători precum Mirel Rădoi sau Paul Codrea.

Revenirea lui Piţurcă la naţională e exclusă, în condiţiile în care el se află în relaţii proaste cu actuala conducere FRF.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite