Mirel Rădoi, veste bombă după succesul cu Armenia: „Nu voi continua la echipa naţională“. Motivul deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radoi

Selecţionerul prime repezentative a anunţat, la conferinţa de presă organizată după meciul cu Armenia, din preliminariile CM 2022, că nu intenţionează să continue la echipa naţională şi după finalul campaniei de calificare.

„E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia acesastă echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, şi să ne despărţim frumos. Nu ştiu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja ştiu că nu voi continua la echipa naţională!.

Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă ştiau decizia mea. Aşa a fost ănţelegerea. Nu poate fi prelungit contractul fără voia mea. Poate să facă un contract şi pentru următorii 4 ani, lucrurile sunt clare! E devreme să spun acum dacă aş mai antrena naţionala. Vreau să fiu zi de zi lângă jucători.

Dacă am spus aşa, aşa e. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea,”, a spus Rădoi, într-o conferinţă de presă, citat de gsp.ro şi news.ro

La interviul acodat imediat după victoria cu Armenia, Rădoi a vorbit strict despre meciurile din această lună şi despre şansele de a prinde locul secund în grupă, fără a preciza nimic despre o eventuală plecare la finalul mandatului.

"Marea majoritate a felicitărilor trebuie să se îndrepte către băieţi, pentru că, din punct al determinării şi al atitudinii, în aceste două partide pe care le-am avut în luna octombrie, nimeni nu ne poate reproşa absolut nimic. 

Acum depindem doar de noi. Din punctul meu de vedere, chiar dacă mai sunt două meciuri, mai e doar o finală. Dacă noi câştigăm acasă cu Islanda şi mergem în Liechtenstein pentru o victorie şi nu putem să o luăm, atunci înseamnă că nu avem ce să căutăm la un baraj de Cupă Mondială. 

Oriunde ne-am duce, dacă am avea această determinare şi atitudine, indiferent de adversar, cel puţin adversarii cu care ne putem compara, e clar că valoarea va veni mereu deasupra şi vom putea câştiga meicurile. E clar că atunci când întâlneşti echipe precum Germania şi te pun la respect prin posesie şi prin valoarea jucătorilor, atunci trebuie să echilibrezi balanţa prin această atitudine şi determinare", a declarat Rădoi, la microfonul Digi Sport, citat de news.ro.

În etapa a 8-a a preliminariilor pentru Cupa Mondială de anul viitor, echipa naţională de fobal a României, revenită după mai mult de 12 ani pe Stadionul Steaua, a învins la limită, scor 1-0 (1-0), selecţionata Armeniei.

În Macedonia, Germania a făcut o adevărată demonstraţie de forţă şi a învins naţionala ţării gazde cu 4-0. În urma rezultatelor de luni seara, România nu mai depinde de nimeni, 6 puncte în ultimele 2 meciuri garantându-le tricolorilor locul doi în grupă la finalul preliminariilor. 

CM 2022, preliminarii, grupa J

Vineri

Germania - România 2-1

Islanda - Armenia 1-1

Liechtenstein - Macedonia de Nord 0-4

Luni

România - Armenia 1-0

Islanda - Liechtenstein 4-0

Macedonia de Nord - Germania 0-4

Clasament

1. Germania 8 7 0 1 23-3 21

2. România 8 4 1 3 11-8 13

3. Macedonia de Nord 8 3 3 2 15-10 12

4. Armenia 8 3 3 2 8-11 12

5. Islanda 8 2 2 4 11-15 8

6. Liechtenstein 8 0 1 7 2-23 1

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor în grupa J

*11 noiembrie: România - Islanda

*14 noiembrie: Liechtenstein - România

Toate partidele vor fi live pe Pro TV şi Radio România Actualităţi.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite