Qinwen Zheng - Aryna Sabalenka e marea finală de la Australian Open. Când se joacă partida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Qinwen Zheng este jucătoarea-surpriză a finalei Australian Open. Chinezoiaca de 21 de ani s-a calificat pentru prima dată în carieră ultimul act al unui turneu Grand Slam și o va întâlni sâmbătă pe Aryna Sabalenka.

Qinwen Zheng va juca prima finală de Mare Șlem din carieră. Foto Getty images
Qinwen Zheng va juca prima finală de Mare Șlem din carieră. Foto Getty images

Asiatica de pe locul 15 WTA a învins-o astăzi în semifinale, în două seturi, pe ucraineanca Dayana Yastremska, scor 6-4, 6-4, după o oră și 37 de minute de joc. Pentru favorita nr. 12 de la Melbourne, care are șansa de a scrie istorie la Australian Open la 10 ani de la succesul copatrioatei Na Li, urmează duelul cu Aryna Sabalenka, favorita numărul 2. Aceasta din urmă a trecut, tot în două seturi, de Coco Gauff, în partida pe care specialiștii din tenis au numit-o finala din semifinale.

Qinwen Zheng și bielorusa s-au mai întâlnit o singură dată până acum, tot în cadrul unui Grand Slam, la US Open 2023. Duelul a avut loc atunci în sferturi, iar belarusa a câștigat în două seturi, scor 6-1, 6-4, după doar o oră și 14 minute de joc.

Finala de la Australian Open e programată sâmbătă, de la ora 10.30 și va fi difuzată în direct pe Eurosport. Câștigătoarea va încasa un premiu de 3,15 milioane de euro, în timp ce locul 2 va fi recompensat cu 1,725 milioane de euro. Semifinalistele și-au asigurat câte un milion de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite