Protest violent împotriva lui Eduard Novak: S-a lăsat cu arestări la Ministerul Sporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Novak (46 de ani) a ajuns să fie atacat, periodic, din postura de șef al sportului românesc! Adevărul a scris aici, recent, despre atacurile lansate la adresa ministrului desemnat din partea UDMR din cauza modului în care acesta a împărțit banii pentru federații în 2023. La această situație, putem adăuga războiul deschis pe care Novak îl duce cu Federația de Hochei. Iar dacă amintim și de Legea 40, devenită un fiasco, avem tabloul dezolant de la MTS.

Eduard Novak, un ministru cu multe probleme pe cap. FOTO: Arhiva Adevărul
Eduard Novak, un ministru cu multe probleme pe cap. FOTO: Arhiva Adevărul

Iar astăzi, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului a avut loc un protest violent împotriva lui Eduard Novak. Care s-a lăsat cu arestări din cauza manifestărilor care au degenerat! Acțiunea de astăzi a fost organizată de Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), care mereu l-a atacat pe Novak. În septembrie 2022, SNST a acuzat că ministrul Sporturilor și-a dat o rentă viageră nejustificată. Între timp, Eduard Novak a renunțat la această rentă viageră, pe motiv că intenționează să meargă și la următoarea ediție a Jocurilor Paralimpice.

Revenind la protestul de astăzi, SNST a explicat pe site-ul oficial motivele care au dus la organizarea acestei acțiuni.

Ce reclamă cei de la Sindicatul Național Sport și Tineret?

Revendicări / inechități / ilegalități / situații reclamate:

*suspendarea dialogului social și a consultărilor,

*lipsa de transparență privind descentralizarea și reorganizarea,

*blocarea activităților și programelor specifice,

*incertitudinea și nesiguranța locurilor de muncă,

*inexistența criteriilor de acordare a bugetelor către unitățile subordonate,

*tăieri și sistări abuzive ale finanțării federațiilor sportive naționale,

*blocarea proiectului Strategia Națională pentru Sport,

*inechitățile privind premierile pentru rezultatele sportive deosebite,

*ilegalitățile făcute de conducerea ministerului în gestionarea bugetului Sportului.

SNST solicită măsuri imediate din partea Guvernului României pentru soluționarea problemelor din domeniile noastre de activitate. De asemenea, cerem intervenția personală a Premierului Nicolae Ciucă pentru deblocarea reorganizării Ministerului Sportului, proces suspendat de peste un an, dar și înlăturarea celor care, prin ilegalitățile semnalate public în ultima perioadă, aduc prejudicii bugetului destinat Sportului.

S-au acumulat prea multe nemulțumiri, inechități și încălcări ale drepturilor celor care muncesc și își desfășoară activitatea în Sport, tot mai mulți sportivi, antrenori, salariați și chiar părinți ai sportivilor sunt sfidați, jigniți, ignorati și furați de actualul ministru, tot mai multe voci din Parlamentul României, Federațiile Sportive Naționale, COSR, unitățile și bazele sportive, dar și din presă, spun că în Ministerul Sportului domnește incompetența, dezinteresul și hoția, iar această stare de lucruri nu mai poate continua!

Ieșim în stradă să cerem soluții Guvernului, protestăm pentru a ne lua Sportul înapoi!

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite