Federația de hochei, alt atac la Eduard Novak: Ministrul, acuzat de abuz în serviciu

0
Publicat:

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă atrage atenţia asupra abuzului de putere pe care îl comit în formă continuată ministrul Sportului Carol-Eduard Novak şi angajaţi din instituţia condusă de domnia sa. Aceştia, deghizaţi în reprezentanţi ai FRHG, au convocat şi prezidat miercuri, 15 februarie 2023, o întrunire vădit nelegală pe care au numit-o pompos şi înşelător 'adunare generală extraordinară'. Pe 'teren neutru', la Ministerul Sportului.

Hochei

În cadrul acesteia au solicitat structurilor sportive prezente (12 cluburi din cele aflate în sală sunt din judeţele Harghita şi Covasna, deci apropiate politic conducerii Ministerului Sportului) să retragă toate cererile formulate de Federaţie Ministerului Sportului sau instanţelor de judecată. O astfel de decizie, o atitudine în care un ministru stabileşte că 'statul sunt eu', 'adevărul sunt eu' este foarte des întâlnită într-un regim totalitar şi nu poate să producă efecte juridice într-un regim democratic precum cel din România. Va fi cu siguranţă cenzurată de către puterea judecătorească.

Prin Casa de avocatură Gherdan şi Asociaţii care reprezintă Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, am trimis în aceeaşi zi o notificare Ministerului Sportului şi cluburilor participante la şedinţa convocată de ministrul Carol-Eduard Novak, prin care i-am informat că aceasta a fost convocată "printr-un abuz de putere" şi că vom formula noi plângeri penale pentru abuz în serviciu.

Prin notificarea trimisă am adus la cunoştinţă că FRHG nu îşi retrage nicio cerere formulată în faţa instanţelor de judecată sau în faţa Ministerului Sportului, ci stăruie în toate cererile şi procedurile judiciare pe care le urmează.

Alexandru Hălăucă, președintele federației de hochei
Alexandru Hălăucă, președintele federației de hochei

Am fost foarte surprinşi să aflăm că această şedinţă a fost efectiv condusă de către aşa-zisul consilier al ministerului, cel numit de către ministrul Carol-Eduard Novak să se ocupe de de federaţia noastră, acelaşi care a întocmit şi semnat adresa de suspendare a adunării generale de alegeri, deşi nu a participat la şedinţa respectivă.

O altă decizie fără fundament legal este cea de a organiza o adunare generală pentru alegeri în data de 6 aprilie 2023. întrebarea este în baza cărei legi, a cărui statut şi a cărui regulament va fi făcută această convocare.

Dar cea mai aberantă şi autocratică decizie este aceea de a schimba calendarul campionatului naţional în mijlocul derulării lui, tocmai pentru a favoriza cluburile care sunt înscrise şi în competiţia independentă Erste Liga, o imixtiune fără precedent a politicului în activitatea sportivă. Programele campionatului naţional au fost corelate cu etapele de pregătire şi participare ale României la CM de 18 ani, seniori şi senioare, acesta din urmă fiind organizat în România de către FRHG.

Ca urmare a acestor decizii ilegale, FRHG solicită intervenţia urgentă a preşedinţilor Comisiilor de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi a premierului Nicolae Ciucă, cărora le-am adresat deja scrisori oficiale. De asemenea, aşteptăm audierea în faţa Comisiilor de cercetare a abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din cele două camere ale Parlamentului, pe care le-am sesizat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite