Primele declaraţii după finalul Cupei României. Pelici: Prin ce am arătat azi cred că am câştigat respectul întregii ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Craiova a câştigat, duminică, pe Arena Naţională din Capitală, a 80-a ediţie a Cupa României, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa din liga a doua AFC Hermannstadt. Dacă se ţine cont de palmaresul fostei echipe Universitatea Craiova, acesta este al şaptelea trofeu al Cupei României pentru formaţia olteană, primul după 1993.

Ioan Andone: Craiova a deschis scorul dintr-o jumătate de ocazie

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, duminică, după finala Cupei României, câştigată de CSU Craiova, că oltenii au deschis scorul „dintr-o jumătate de ocazie”, dar au câştigat pe merit. El consideră că la anul echipa din Craiova trebuie să îşi propună mai mult, potrivit News.ro

„A fost un meci bun. Craiova a deschis scorul dintr-o jumătate de ocazie, dintr-o întâmplare în opinia mea. Dar se ştia asta, ştia toată lumea că e o echipă experimentată, cu jucători buni, individual extraordinari şi au câştigat pe merit. Au avut şi un public extraordinar, dar la anul cred că trebuie să îşi propună mult mai mult, trebuie să se gândească la campionat”, a spus Andone.

Andone crede că echipa CSU Craiova ar avea probleme în cupele europene cu actualul sistem de joc. „La sistemul pe care-l joacă ei, 3-4-3, eu cred că o să aibă probleme în cupele europepen. Poate o să schimbe, aduc 3-4 jucători şi să-şi propună mai mult în cupele europene pentru că e un câştig pentru club să ajungă acolo, dar le mai trebuie 3-4 jucători. Trebuie să-şi propună o calificare în Liga Europa. Toate echipele româneşti trebuie să facă asta”, a menţionat el.

Viorel Hizo: Nu ne-am făcut de râs, Sibiul a jucat de destul de bine 30 de minute

Viorel Hizo, ambasador al finalei Cupei României din partea AFC Hermannstadt, a declarat echipa sibiană nu s-a făcut de râs.

„În primul rând cred că nu ne-am făcut de râs, Sibiul a jucat destul de bine 30 de minute, chiar a pus probleme, a ţinut mingea şi e de remarcat că e una dintre puţinele finale în care jandarmii nu au intrat pe teren. Nu s-a aruncat cu petarde. Trebuie să privim partea plină a paharului, am jucat cât am putut. Echipa merită felicitări şi este un pas mare pe care Sibiul l-a făcut. Trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Craiova e o echipă mai bună, mai experimentată, mai matură, a avut o viteză în plus faţă de Hermannstadt şi s-a văzut valoarea individuală a jucătorilor, care a făcut diferenţa până la urmă”, a spus Hizo.

Marcel Popescu: Ne trebuia un trofeu având în vedere ascensiunea Universităţii şi faptul că se joacă meciurile cu casa închisă

Preşedintele CSU Craiova, Marcel Popescu, a relatat că echipa sa a demonstrat că este cea mai iubită din provincie, subliniind că avea nevoie de un trofeu, după ascensiunea din ultimii ani şi faptul că joace meciurile de pe teren propriu cu casa închisă.

„Este cea mai frumoasă finală de Cupă din ultimii 10-15 ani. Universitatea Craiova a demonstrat că este cel mai iubit club din provincie. Ascensiunea Universităţii, faptul că se joacă cu casa închisă, ne trebuia un trofeu. Acesta ne obligă şi ne dă dreptul la mult mai multe. Dacă reuşim accederea în grupele Ligii Europa, ar fi o performanţă şi mai mare", a declarat Marcel Popescu la Digisport.

Mangia: Sunt foarte fericit. Este un miracol ceea ce se întâmplă în sport, să câştigi un trofeu de la primul sezon

Tehnicianul echipei CSU Craiova, Devis Mangia, s-a declarat încântat de faptul că formaţia olteană a obţinut un trofeu după 25 de ani, şi a calificat ceea ce s-a întâmplat drept un miracol.

„Sunt foarte fericit pentru că suntem pe podium după 23 de ani şi am câştigat un trofeu după 25 de ani. Este un miracol ceea ce se întâmplă în sport, să câştigi un trofeu de la primul sezon. A fost un sezon extraordinar. E normal ca băieţii să fi avut emoţii la început, pentru că era o finală, şi nu foarte mulţi jucători au evoluat în astfel de meciuri. Dar apoi au intrat în joc, au dat tot şi merită felicitaţi. E dificil când auzi tot timpul că eşti favorit şi trebuie să câştigi, există o presiune. Hermannstadt a demonstrat că este o echipă bună şi cred că va face o figură frumoasă în Liga I. A scos echipe foarte bune din prima ligă în Cupă şi vreau să-I felicit pe antrenor şi jucători pentru ce au realizat în acest sezon", a spus Mangia.

El a precizat că i-a fost cel mai greu să-i păstreze calmi pe jucătorii săi, existând foarte multă presiune din exterior. „Acum obiectivul meu este să ne bucurăm, apoi să ne odihnim, pentru că merităm şi avem timp să ne gândim şi la viitorul sezon".

În ceea ce priveşte cupele europene, Mangia a spus că este foarte important că CSU Craiova va avea de jucat doar un tur preliminar în Liga Europa. „Până în august vom avea trei etape de campionat, plus Supercupa, ceea ce este foarte bine", a adăugat tehnicianul.

Pelici: Prin ce am arătat azi cred că am câştigat respectul întregii ţări

Antrenorul echipei AFC Hermannstadt, Alexandru Pelici, a declarat că jucătorii săi au dat totul la finala Cupei României cu CS Universitatea Craiova, apreciind că prin tot ce a arătat, formaţia sa a câştigat respectul întregii ţări.

„Felicit jucătorii pentru tot ce au realizat în acest an, am reuşit să ne îndeplinim obiectivul principal, să promovăm în Liga I. Felicit Craiova, noi am venit încrezători, să muncim pentru fiecare minge şi am încercat să punem probleme Craiovei şi chiar am reuşit până la 1-0. Din păcate nu am avut concentrarea necesară să marcăm. Apoi Craiova a speculat fiecare greşeală a noastră. Le mulţumim fanilor că au fost alături de noi. Jucătorii au încercat să le ofere mai mult, dar nu au reuşit, băieţii au dat tot. Sunt diferite sentimentele care mă încearcă acum, cel mai mult îmi dă încredere că dacă vom evita greşelile, vom reuşi să ne prezentăm onorabil în Liga I şi nu vom fi o echipă meteorică. Cred că am fi reuşit mai multe dacă marcam la 1-0, Craiovei nu i-ar fi fost aşa uşor, dar sunt siguri că băieţii au dat tot. Trebuie să întărim puţin lotul pentru Liga I. Prin ce am arătat în campionat am câştigat respectul sibienilor şi prin ce am arătat azi cred că am câştigat respectul ţării, pentru că nu trebuie să uităm că noi suntem totuşi echipa din Liga II", a declarat Pelici în conferinţa de presă de după finala Cupei României.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite